plna ram u N8

O Nokia N8
Uživatelský avatar
hanyhad
Člen fóra
Příspěvky: 35
Registrován: 14 črc 2009, 15:19
Přístroj: N8 CFW Belle
Kontaktovat uživatele:

plna ram u N8

Příspěvekod hanyhad » 14 říj 2011, 06:50

Ahoj lidi,mam problem. Pote co jsem svoji N8 aktualizoval Feretovo annou se mi stava,ze se obcas pri praci na okamzik zasekne (asi tak na 0,5 sekundy) a nekolikrat za den zahlasi plnou pamet (nejcasteji pri prochazeni webu a je jedno jestli vestavenym prohlizecem nebo Operou mobile).Nema nekdo tuseni cim by to mohlo byt nebo jak to odstranit? Jinak ram okolo 110Mb volnych,po spusteni prohlizece a nacteni 3 stranek po sobe volna ram na nule. Dik za vsechny nazory a rady.
Nokia N8, FW: CFW Belle N8-FeReT v3.0
Steny
Pravidelný člen
Příspěvky: 101
Registrován: 29 pro 2010, 18:00
Přístroj: Nokia N8 Dark Grey
Bydliště: Somewhere in Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: plna ram u N8

Příspěvekod Steny » 14 říj 2011, 13:39

Doporučuji telefon občas restartovat. Přesně to samé znám a je to tím, že tel. je zapnutý už dlouho. Doporučuji jednou denně (třeba ráno) restartovat telefon. Je to jako s počítačem - po pár dnech se stává linějším a chybovějším - a N8 je také počítač.
Uživatelský avatar
hanyhad
Člen fóra
Příspěvky: 35
Registrován: 14 črc 2009, 15:19
Přístroj: N8 CFW Belle
Kontaktovat uživatele:

Re: plna ram u N8

Příspěvekod hanyhad » 14 říj 2011, 17:58

Omlouvam se,ale to jsem zapomel napsat. Na noc pravidelne mobil vypinam,takze problem je asi jinde..
Nokia N8, FW: CFW Belle N8-FeReT v3.0
Uživatelský avatar
Baryduke
Stříbrný člen
Příspěvky: 529
Registrován: 28 srp 2011, 11:37
Přístroj: N8 + Samsung S5
Bydliště: Kopřivnice
Kontaktovat uživatele:

Re: plna ram u N8

Příspěvekod Baryduke » 14 říj 2011, 18:07

Ja mobil vypinam jen kdyz flashuji.
Zaply jsem ho měl i 30 dni ale hlašku o plne ram sem teda ještě neviděl. :)

FeReTovym CFW to asi nebude to by to dělalo vice lidem.
Možna se tam hadaji nějake soubory a nastaveni z předchozi verze.
To se stava pokud to před flashem nezformatuješ.

Jinak zde je něco podobneho:http://forum.mynokia.cz/viewtopic.php?f=105&t=15452
Symbian Belle BaryDuke v1.6
Uživatelský avatar
prokca
Člen fóra
Příspěvky: 99
Registrován: 05 zář 2010, 20:21
Přístroj: Lumia 640 XL
Bydliště: Česká Třebová
Kontaktovat uživatele:

Re: plna ram u N8

Příspěvekod prokca » 15 říj 2011, 11:16

Já na uvolnění RAM používám tohle :

Kód: Vybrat vše

http://store.ovi.com/content/73121?clickSource=search&pos=1

Může běžet i na pozadí a pravidelně, podle nastavení, každou hodinu pročistí paměť.
Cimrman for president...
Uživatelský avatar
Pali
Zlatý člen
Příspěvky: 1598
Registrován: 12 srp 2010, 12:44
Přístroj: Nokia N8 Dark Gray
Bydliště: Rožňava (Slovensko)
Kontaktovat uživatele:

Re: plna ram u N8

Příspěvekod Pali » 15 říj 2011, 19:15

Na N8 zaplniť RAM-ku, tak to si fakt pán :D
Čo tam máš takého spusteného? Mne sa RAM-ku nepodarilo dostať bežným spôsobom pod 60MB a to som mal toho fakt veľa spusteného (2 hry, 2 navigácie, prehrávač hudby, internet - 3 stránky...), vtedy som mal ešte Annu.
Teraz čo mám Belle je RAM-ka ešte menej vyťažená, pri normálnom používaní a pri zapnutí napr. internetu, navigácie, prehrávača hudby sa to stále drží nad 100MB ;)
ICQ 440 418 069
Steny
Pravidelný člen
Příspěvky: 101
Registrován: 29 pro 2010, 18:00
Přístroj: Nokia N8 Dark Grey
Bydliště: Somewhere in Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: plna ram u N8

Příspěvekod Steny » 15 říj 2011, 19:27

Důvody neznám. Je pravda, že to trvá třeba týden, než se to stane, ale používám tak 4 app najednou (plus spousta widgetů na pozadí - 4 HS). Ram sice ukazuje tak 85-110, ale místama se hláška objeví. Naštěstí ale mám poroucháný telefon a tak se mi při nabíjení často vypne (a jde stěží zapnout, pár hardresetů ...), tudíž je to takový autočistič RAM. Prokcovi děkuji, program vyzkouším.

A abych odpověděl i Barydukovi - mimo výše uvedené zatížení RAM (app a widgety) si při flashy do telefonu nevracím původní zálohy. Tuto poučku znám už od svých počátků. Nicméně já si nestěžuju. Vím jak se chovat k PC a N8 je PC.
Uživatelský avatar
hanyhad
Člen fóra
Příspěvky: 35
Registrován: 14 črc 2009, 15:19
Přístroj: N8 CFW Belle
Kontaktovat uživatele:

Re: plna ram u N8

Příspěvekod hanyhad » 17 říj 2011, 10:58

Tak problém s pamětí jsem vyřešil formátem telefonu kódem *#7370# a zdá se že to pomohlo. Bohužel se mi vyskitl jiný problém. Nejde mi tel připojit v režimu velkokapacitní paměti. Respektive připojit jde, ale pouze je-li vc něm vložená paměťová karta a v PC se zobrazí pouze paměťovka, ale ne 16 GB telefonu. Pokud pam. vyndam, nepřípojí se tel. vůbec. Nemáte někdo nějakej nápad co by to mohlo zbůsobovat? Jen doplním, že mám Feretovo Annu a kompletně všechno smazaný a jde o N8. Díky.
Nokia N8, FW: CFW Belle N8-FeReT v3.0
Uživatelský avatar
hanyhad
Člen fóra
Příspěvky: 35
Registrován: 14 črc 2009, 15:19
Přístroj: N8 CFW Belle
Kontaktovat uživatele:

Re: plna ram u N8

Příspěvekod hanyhad » 17 říj 2011, 10:58

Tak problém s pamětí jsem vyřešil formátem telefonu kódem *#7370# a zdá se že to pomohlo. Bohužel se mi vyskitl jiný problém. Nejde mi tel připojit v režimu velkokapacitní paměti. Respektive připojit jde, ale pouze je-li vc něm vložená paměťová karta a v PC se zobrazí pouze paměťovka, ale ne 16 GB telefonu. Pokud pam. vyndam, nepřípojí se tel. vůbec. Nemáte někdo nějakej nápad co by to mohlo zbůsobovat? Jen doplním, že mám Feretovo Annu a kompletně všechno smazaný a jde o N8. Díky.
Nokia N8, FW: CFW Belle N8-FeReT v3.0
Proky
Stříbrný člen
Příspěvky: 634
Registrován: 03 zář 2009, 08:03
Přístroj: Lumia 930 WP 8.1
Kontaktovat uživatele:

Re: plna ram u N8

Příspěvekod Proky » 17 říj 2011, 14:03

Tohle podobne mi delalo, kdyz jsem mel pripojenou E7 a zapnuty Ovi Suite, stale mi to telefon prepinalo do Suite pripojeni. Na N8 to nedelalo. Takze zkus vypnout OVI Suite (i tu ikonu u hodin) a pak se uvidi.

Zpět na “Nokia N8”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti