Tak pokud bys chtěl můj názor tak HTML a javascript ti pomůžou při tvorbě webu ale také wrt aplikací neboli widgetů
To je pravda, ale na druhej strane napríklad Google používa Python. A čo sa týka widgetov pre mňa osobne to nie sú "aplikácie", na druhej strane niektoré sa dosť zídu.
straka.michal a jeho widgety.
mmageLen nedávno si začal s Pythonom a už chceš prechádzať na druhý jazyk?

Osobne by som si vybral C++ to je jasné, ale kedže si študent ZŠ prečo neostaneš pri pythone ktorí má oproti iným jazykom jednu veľmi veľkú výhodu a tou je, že čo sa týka symbianu môžeš aplikácie programovať priamo v telefóne. V reálnom čase tak uvidíš zmeny ktoré si urobil v scripte. A potom keď si budeš mysliť, že ťa už nič neprekvapí v pythone tak prejdi napr. na C++. Prechod bude jednoduchší.
Python je rovnako ako C++ jazyk vyššej úrovne.

Naučit se C++ (je asi z těchto možností nejtěžší, ale dá se využívat skoro kdykoliv kdekoliv )
To nie je pravda. Žiadny jazyk nie je ťažký. Jazyk sa naučíš ľavou zadnou. Najťažšie na programovaní je vytvoriť
algoritmus čo je v podstate celý kód danej aplikácie.
Napríklad v pythone keď sa naučíš prácu s:
• Reťazcami
• Zoznamom
• Slovník
• Slice
• Iteráciu
• N-tice (tuple)
atď.... Tak vieš celý jazyk. Ťažké je práve tá kombinácia týchto možností v aplikácii, tak aby to tebe vyhovovalo (algoritmus)
C++ toho nemá tiež veľa.
aplikace v něm se mi moc nelíbí a neznám moc lidí kteří by kvůli aplikaci stahovali python...
Čo sa ti na tých aplikáciach nepáči? To, že pre ne musíš inštalovať podporu? To musíš robiť aj pre QT. Keby bol python natívne podporovaný jazyk OS Symbianom a nemusel by si inštalovať podporu tak by si nespoznal či ide o Python aplikáciu alebo C++ (len ak by si sa pozrel do !:\\Private zložky alebo by si zistil trochu pomaľšie reakcie len na niektorých telefónoch, python je trochu pomaľší ako C++)