Diskuze o základech programování

Vlastní aplikace a widgety našich uživatelů a návody k jejich tvorbě
Uživatelský avatar
holi-cz
Zlatý člen
Příspěvky: 1225
Registrován: 21 říj 2009, 21:15
Přístroj: C6-00
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod holi-cz » 30 črc 2011, 00:31

Čau .. No na druhou stranu, mnou uvedený editor dokončuje. Napíšeš <a> a on napíše další tag a to </a> .. nebo napíšeš jedny uvozovky, dopíše druhé .. Jinak špičaté závorky: pravý alt + otazník (vpravo od M) a druhý .. pravý alt + hned to vedle :) .. a mohly by se ti hodit i hranaté a to pravý alt + f nebo + g
Uživatelský avatar
mmage
Člen fóra
Příspěvky: 50
Registrován: 18 bře 2011, 20:13
Přístroj: 5530 XM
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod mmage » 30 črc 2011, 00:37

Nevite náhodou, kdy začne nokie podporovat HTML 5 (jestli už nezačala) :D
edit://zpřesněna otázka
SnyX
Člen fóra
Příspěvky: 76
Registrován: 25 kvě 2011, 11:53
Přístroj: Nokia 5800
Bydliště: Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod SnyX » 30 črc 2011, 09:39

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"; "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2">
<title>Moje první stránka</title>
</head>
<body>
<p>Ahoj světe!</p>
<p>Já jsem webová stránka, kterou sis právě napsal.
Moc toho neumím, ale přesto bys mě mohl mít rád - jsem přece TVOJE. :)</p>
Tak už se loučím
</body>
</html>

Je nastaven ISO-8859-2, ale v prohlizeci musim dat znakovou sadu Windows-1250, kdyz mam 8859-2 tak to spatne zobrazuje (misto ž se ukaze nejaky ctverecek)
Ako to?
Uživatelský avatar
mmage
Člen fóra
Příspěvky: 50
Registrován: 18 bře 2011, 20:13
Přístroj: 5530 XM
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod mmage » 30 črc 2011, 09:57

Místo

Kód: Vybrat vše

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2">
zapiš

Kód: Vybrat vše

<meta http-equiv="Content-Type" content=" text/html; charset=windows-1250">

To kodování, které jsi použil je nejspíše pro Linux (html i javascript je pořád stejný, nevadí, že se učíš z linuxových stránek...maximálně jedna 2 odchylky). Já na svých stránkách toto vůbec nemám. V prohlížeči se mi i bez toho zobrazí stránka s háčky a čárkami, avšak v mobilu už ne. Na aplikace v mobilu používej

Kód: Vybrat vše

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
SnyX
Člen fóra
Příspěvky: 76
Registrován: 25 kvě 2011, 11:53
Přístroj: Nokia 5800
Bydliště: Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod SnyX » 30 črc 2011, 10:54

Ach diky.

Zkousim ted ruzne formatovani textu, nadpisu, odstavcu, ale nevim jak pouzit vice prikazu pro jeden odstavec, napriklad:

<p align="center" + title="popis vyrobku a la bla la lu">odstavec bla bla bla</p>

Nebo i vice, je na to nejaky specialni strednik?
Uživatelský avatar
mmage
Člen fóra
Příspěvky: 50
Registrován: 18 bře 2011, 20:13
Přístroj: 5530 XM
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod mmage » 30 črc 2011, 11:17

Teď nevím, jak to myslíš. Chceš třeba nastavit u jednoho odstavce zarovnání a title? Jestli ano, tak takto:

Kód: Vybrat vše

<p align="center" title="odstavec">Odstavec</p>

Takže ne nijak se to neodděluje. Mě u tvého dotazu zmátlo title u odstavce. Nikdy jsem se s ním nesetkal :D. Ale jak koukám na ten seriál, co jsem ti doporučil, už vím co dělá :) Takže ničím se to neodděluje jenom mezerou :)
SnyX
Člen fóra
Příspěvky: 76
Registrován: 25 kvě 2011, 11:53
Přístroj: Nokia 5800
Bydliště: Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod SnyX » 30 črc 2011, 11:26

Aha no ja vyzkousel vsechny mozne pomlcky a stredniky co jsem nasel v mape znaku ale ne, proste jen mezera me nenapadla :-) Diky.
Uživatelský avatar
mmage
Člen fóra
Příspěvky: 50
Registrován: 18 bře 2011, 20:13
Přístroj: 5530 XM
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod mmage » 30 črc 2011, 16:47

Jeste bych ti mozna mel rict, ze widget neni jen HTML CSS a JS jeste k nemu patri soubor info.plist. Bez nej ti widget nepujde nainstalovat. Ten pouze obsahuje informace o aplikaci a napr. jake jmeno applikace se ma u instalace zobrazit. Ja vubec netusim, co se ma do nej psat...ten program na widgety mi ho vytvori sam.
U widgetu je pouze povinne HTML a info.plist
SnyX
Člen fóra
Příspěvky: 76
Registrován: 25 kvě 2011, 11:53
Přístroj: Nokia 5800
Bydliště: Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod SnyX » 02 srp 2011, 14:21

Zajimalo by me jak bych prevedl vytvoreny soubor html v textaku, do instalacky .sis, a taky jak bych mohl .sis prevest do textaku abych ho mohl upravovat? Diky.
Uživatelský avatar
mmage
Člen fóra
Příspěvky: 50
Registrován: 18 bře 2011, 20:13
Přístroj: 5530 XM
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze o základech programování

Příspěvekod mmage » 02 srp 2011, 17:11

Jak píši o příspěvek výše, bez souboru info.plist to nebude fungovat. Ukázka, jak by měl vypadat :

Kód: Vybrat vše

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Nokia//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.nokia.com/DTDs/plist-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
  <key>DisplayName</key>
  <string>HelloWRT</string>
  <key>Identifier</key>
  <string>com.HelloWRT.basic.widget</string>
  <key>Version</key>
  <string>1.0</string>
  <key>MainHTML</key>
  <string>index.html</string>
  <key>MiniViewEnabled</key>
  <false/>
</dict>
</plist>

Našel jsem to zde http://www.developer.nokia.com/Community/Wiki/Create_your_first_WRT_widget
Místo HelloWRT napíšeš jméno aplikace.
Widgety nemají koncovku .sis(x), ale .wgz (což je dle mého názoru velká výhoda, jelikož aplikace nemusíš ocertifikátovat), takže .sis aplikaci asi do .wgz nepřevedeš. Pokud chceš vytvořit vlastní aplikaci stačí 2 soubory : info.plist a index.html (pokud změníš názvy souborů, aplikace nejspíše nepůjde nainstalovat). Tyto 2 soubory zabalíš do zipu (ne raru) a koncovku .zip přepíšeš na .wgz. Poté jen aplikaci přesuneš do telefon a nainstaluješ.

Zpět na “Vývoj mobilních aplikací”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host