asi to fakt bude tím, že jde o rozbočený USB, mlhavě si vzpomínám, že jsem to někde četl možná právě v souvislosti s Nokia suite, že se má aktualizovat softvare ze zadních USB a zprvu jsem to tak snad i dělal (nebo to mohlo být napsaný i u navigace a možná to motám) každopádně někde jsem to četl, že ty přední jsou nějak míň napřímo a míň stabilní (rozbočený?) než ty zadní, tak proto mě napadlo to zkusit napojit dozadu... jinak už mobil snad letěl, měl jsem toho s phoenixem a navifirmem už plný kecky za ty dva dny co se v tom vrtám a rodina kolem chodí po špičkách
Teď můžu s Navifirmem a Phoenixem snad i poradit, třeba jsem netušil, jak se to má uložit do toho adresáře, důležitá je posloupnost: Nejdřív nainstalovat Phoenix, pak v Navifirmu příslušný FW stáhnout - a to rovnou do adresáře, který si v programfiles po instalaci phoenixu vytvořím podle jména FW souboru, tj vytvořím si poslední část v již existující složce díky již nainstalovanému phoenixu - C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\ ... a sem přidat novou zatím prázdnou složku se jménem příslušného FW, které se zjistí pod baterkou telefonu jako Type, v mém případě to je RM-675. Tam se pak musí rovnou FW v Navifirmu downloadovat, aby se to pak dalo z Phoenixu najít (a nezaškrtávat "Use ProductCode as final path" jinak se vytvoří další ještě pod RM-675 podsložka, ze které to pak Phoenix nevytáhne) ... Zdá se to balální, ale než jsem na toto přišel...

a ten přední USB pak byla už jen pruda.
Ještě jednou díky.