automaticke pripojenie wifi

Nový Symbian v Nokia N8, E7, C6 a C7
JaRoY
Člen fóra
Příspěvky: 54
Registrován: 15 pro 2009, 01:06
Přístroj: E7
Bydliště: LM Slovakia
Kontaktovat uživatele:

automaticke pripojenie wifi

Příspěvekod JaRoY » 04 bře 2012, 19:12

V Anne ked som mal vypnute wifi a spustil som internetovy prehliadac tak mi automaticky zaplo wifi a ak bol znamy AP dostupny tak ma normalne pripojilo, ked nebol dostupny tak na internet pouzilo mobilne data. V Belle mi to tak nefunguje. A chcel by som aby mi to tak fungovalo. MAm aj v nastaveni internetu wifi na prioritu jedna a mobilne data na prioritu dva. Preco to v Anne islo a v Belle nie? AKo to dosiahnut?
Uživatelský avatar
šulda
Zlatý člen
Příspěvky: 2185
Registrován: 01 črc 2009, 08:37
Přístroj: E7 Belle Refresh
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí

Re: automaticke pripoenie wifi

Příspěvekod šulda » 05 bře 2012, 00:19

Jak jsi měl v Anně vypnuré WiFi? Řekl bych že WiFi a mobilní data můžeš vypnout až v Belle, ještě v Anně se stávalo že lidi brečeli kvůli datům a teď když to udělají tak že si můžeš zvolit zda vypnout to či ono, (např. mobilní data bez vysvětlování jak co kde nastavit či smazat přístupový bod) tak to bude zase špatně? Co ti v Belle nefunguje? Zapnu např. v roletě (existují na to i widgety) jen WiFi a připojí se na WiFi, zapnu jen mobilní data a připojí se na mobilní data, zapnu obojí a připojí se dle priority na dostupnou síť, co chtít víc?
Musí se jen umřít.
E7 Belle Refresh 111.040.1511 Hacked™
JaRoY
Člen fóra
Příspěvky: 54
Registrován: 15 pro 2009, 01:06
Přístroj: E7
Bydliště: LM Slovakia
Kontaktovat uživatele:

Re: automaticke pripoenie wifi

Příspěvekod JaRoY » 05 bře 2012, 17:56

Normalne v anne widget, vypol som vyhladavanie wlan. a ked osm potreboval internet tak si samo zaplo wifi. V celle nepotrebujem prepinat, ja by som chcel mat automatizovane vsetko ako som mal v anne, nechcem prepinat, vypinat mobilne data, zapinat wifi, a potom ked skoncim pracu tak zase wifi vypinat a data zapinat, naco? v Anne bola automatika.
Uživatelský avatar
šulda
Zlatý člen
Příspěvky: 2185
Registrován: 01 črc 2009, 08:37
Přístroj: E7 Belle Refresh
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí

Re: automaticke pripoenie wifi

Příspěvekod šulda » 05 bře 2012, 21:53

Asi už sem zdegenerovanej ale pořád nějak nechápu. Vždyť v Belle je to stejný a jen přibyla možnost vypnutí dat a WiFi. Není třeba nic vypínat a zapínat, nemotat zapnutí WiFi a připojení, mám WiFi i data stále zapnuté, když spustím prohlížeč tak se automaticky připojí podle nastavení k WiFi, pokud je dostupná a když není tak k mobilním datům, zavřu prohlížeč a WiFi či data se automaticky odpojí. Funkce vypnutí slouží jen k tomu aby se nic nepřipojilo, tak nějak nevím kde máš problém?
Musí se jen umřít.
E7 Belle Refresh 111.040.1511 Hacked™
JaRoY
Člen fóra
Příspěvky: 54
Registrován: 15 pro 2009, 01:06
Přístroj: E7
Bydliště: LM Slovakia
Kontaktovat uživatele:

Re: automaticke pripoenie wifi

Příspěvekod JaRoY » 06 bře 2012, 22:53

V Anne som mal widget. Bola tam moznost vypnut vyhladavanie wlan. Ked som stlacil tak neukazovalo dostupne wifi siete. v Belle sa to neda, v belle je len zapnut wifi alebo vypnut. V Anne bolo pripojit alebo odpojit alebo vypnut vyhladavanie wlan. V Belle nieje vypnut vyhladavanie. Ked v belle skoncim s internetom tak sa odpoji z wifi ale stale bude zobrazovat a vyhladavat dostupne wifi siete. A to zerie baterku nie? Ked v anne som mal nastavene vypnut vyhladavanie wlan tak wifi bolo ako vpnute a zaplo sa samo ked som spustil prehliadac. a ked som skoncil zase samo vyplo. Aj v belle sa odpoji z pripojeneho wifi, ale stale zostane v tom ze prehladava dosrupne siete. A ja to nechcem aby prehladavalo ked nepotrebujem wifi. Dufam ze som to uz zrozumitelne napisal. Ak nie tak to skusim este raz napisat nejako zrozumitelnejsie.
Uživatelský avatar
Decathlon
Pravidelný člen
Příspěvky: 132
Registrován: 05 pro 2010, 20:33
Přístroj: Nokia C7 Belle

Re: automaticke pripoenie wifi

Příspěvekod Decathlon » 07 bře 2012, 14:12

A když si vypneš Wifi v roletce?
Uživatelský avatar
diamondking
Bronzový člen
Příspěvky: 260
Registrován: 08 čer 2011, 08:53
Přístroj: Nexus 4
Kontaktovat uživatele:

Re: automaticke pripoenie wifi

Příspěvekod diamondking » 07 bře 2012, 16:59

Mrkni na obrázky:
Jsou tři možnosti jak vypnout WI-FI.
První, tak říkajíc postaru:
Nastavení-Připojení-WI-FI...
Obrázek
Druhá-stáhnout dolů roletku a WI-FI buď zapnout nebo vypnout...
Obrázek
a třetí, že si dáš na plochu widget WI-FI zapnutí a vypnutí...
Obrázek
Všechny tři možnosti udělají to, že si wifinu buď uplně vypneš a tedy se nebude připojovat a když ji necháš zapnutou, tam se bude připojovat třeba při aktualizaci počasí, mailech, přístupu na web atd. /bude jakoby v pohotovostním režimu/... to stejné platí o Mobilních datech :-)
Nexus 4 - Android 4.2.2 Jelly Bean
Uživatelský avatar
šulda
Zlatý člen
Příspěvky: 2185
Registrován: 01 črc 2009, 08:37
Přístroj: E7 Belle Refresh
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí

Re: automaticke pripoenie wifi

Příspěvekod šulda » 07 bře 2012, 17:24

To je právě to co nechce, to sem pochopil i já a na místo roletky se dá použít i widget. Pro úsporu v nastavení WiFi - Úsporný režim - Povolená a to zda vyhledává na pozadí wlan sítě dokud do WiFi nevlezeš je otázka? Indikátor na to žádný neupozorňuje. BTW tu Annu a Belle máš v N97 :idea:
Musí se jen umřít.
E7 Belle Refresh 111.040.1511 Hacked™
Uživatelský avatar
diamondking
Bronzový člen
Příspěvky: 260
Registrován: 08 čer 2011, 08:53
Přístroj: Nexus 4
Kontaktovat uživatele:

Re: automaticke pripoenie wifi

Příspěvekod diamondking » 07 bře 2012, 17:58

Dle mého pokud wifi vypneš, tak to ani nebude vyhledávat. Bude to jako kdyby tam vůbec nebyla.
Nexus 4 - Android 4.2.2 Jelly Bean
JaRoY
Člen fóra
Příspěvky: 54
Registrován: 15 pro 2009, 01:06
Přístroj: E7
Bydliště: LM Slovakia
Kontaktovat uživatele:

Re: automaticke pripoenie wifi

Příspěvekod JaRoY » 07 bře 2012, 20:12

mam E7 . mal som v profile este stari N97. Takze ak vypnem wifi tak pri pripojeni na internet mi ho nezapne. AK mam zapnuty wifi tak stale prehladava dostupne siete. ukazuje to na widgete ked zapnem a ked nieje pripojene nikde tak ukazuje cislo kolko sieti naslo. a tym padom stale prehladava dostupne siete aj ked nepotrebujem internet, v Anne som vypol vyhladavanie sieti a neprehladavalo. V belle taka funkcia nieje a on si stale prehladava a zbytocne baterku zerie.

Zpět na “O Symbianu Anna a Belle”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host