c5-03-čeština

O všem, co se týká FW dotykových telefonů
Uživatelský avatar
Baryduke
Stříbrný člen
Příspěvky: 529
Registrován: 28 srp 2011, 11:37
Přístroj: N8 + Samsung S5
Bydliště: Kopřivnice
Kontaktovat uživatele:

Re: c5-03-čeština

Příspěvekod Baryduke » 06 lis 2013, 10:16

K této chybě dochází, pokud byly flash souborů jste použili nebyly staženy přímo z navifirm. Musíte mít kopírovat odkazy a používal pravděpodobně Download Accelerator tyto soubory stáhnout. Problém s používáním Download Accelerator je, že změní názvy souborů, a tak phoenix není schopen rozpoznat tento soubor a další soubory. Máte dvě možnosti, buď redownload je pomocí vestavěného downloader navfirm nebo přejmenovat soubory jako u vidět v navifirm seznamu. Doufám, že to pomůže

strejda google:

Kód: Vybrat vše

https://www.google.cz/#q=0x840E0818+(2079455208)+framework
Symbian Belle BaryDuke v1.6
snake33
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 04 lis 2013, 07:25
Přístroj: C5-03
Kontaktovat uživatele:

Re: c5-03-čeština

Příspěvekod snake33 » 06 lis 2013, 10:38

Janě, tohle do Google napsat umím a samozřejmě napsat chybu do vyhledávacího pole jsem zvládl - nejsem retard - je rok 2013 :D
Tedy to co jsi pracně nechal přeložit jsem četl. Nic méně děkuji za pomoc všem - už je tel. v češtině. Stačilo ho připojit na PC v práci a na první pokus se to rozjelo.... Ještě jednou děkuji
Uživatelský avatar
Adalbert72
Moderátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 26 říj 2010, 22:08
Přístroj: N8-00
Bydliště: Passau, DE
Kontaktovat uživatele:

Re: c5-03-čeština

Příspěvekod Adalbert72 » 06 lis 2013, 13:52

Takže jsi FW doma kvůli rychlosti
stahoval pomocí nějakého podpůrného programu? A v práci jsi stahoval klasicky? Já se s touto chybou ještě nesetkal, a bylo by dobré, kdybychom zde měli postup vyřešení potíží...
2x N8-00 Dark Grey, v.111.40.1511 Belle Refresh h@cked
snake33
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 04 lis 2013, 07:25
Přístroj: C5-03
Kontaktovat uživatele:

Re: c5-03-čeština

Příspěvekod snake33 » 06 lis 2013, 18:35

Omlouvám se, dlužím vysvětlení :)

Stahoval jsem normálně doma, jak program tak FW. Rychlost doma mám 100/100 Mb/s, tedy rychlost ani nic jiného to nebylo. Ale podle mě byl problém instalací různých programů přímo od Nokie, tedy Nokia PC Suite atd...
Dnes ráno, než jsem odešel do práce mě napadlo, zkusit to rozjet na čistém PC. To znamená bez jakéhokoliv programu od Nokie. Hodil jsem si tedy do cloudu program a FW. (předesílám, že stejnou kombinaci jsem zkoušel doma a bez výsledku)
V práci jsem jen nainstaloval program, FW dal do patřičné složky a jako zázrakem se vše načetlo bez chyby a já provedl update FW i s češtinou.
Uživatelský avatar
Baryduke
Stříbrný člen
Příspěvky: 529
Registrován: 28 srp 2011, 11:37
Přístroj: N8 + Samsung S5
Bydliště: Kopřivnice
Kontaktovat uživatele:

Re: c5-03-čeština

Příspěvekod Baryduke » 06 lis 2013, 20:20

No balastem od Nokie to asi nebude taky ho mám a ne jenom od Nokie (provokace) :)
A vše funguje.
Tak problém v tvém PC asi bude.
Ale jestli nehodláš flashovat každy týden tak to nemá cenu řešit.
Hlavně že se ti to podařilo :)
Symbian Belle BaryDuke v1.6
snake33
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 04 lis 2013, 07:25
Přístroj: C5-03
Kontaktovat uživatele:

Re: c5-03-čeština

Příspěvekod snake33 » 06 lis 2013, 20:48

Tohle byla jen taková ojedinělá akce :D Telefon jsem koupil v super stavu za 500,- a pro ženu je ideální - neřeší synchronizaci z Google, VPN, Synology NAS, atd...
No prostě Android forever....:D

Nevím - ale každopádně to bylo PC, příště asi méně instalovat a více číst...:D

Ještě jednou díky za pomoc...
CassidyCZ
Návštěvník
Příspěvky: 3
Registrován: 09 lis 2013, 13:41
Přístroj: C5-03
Kontaktovat uživatele:

Čeština do C5-03

Příspěvekod CassidyCZ » 09 lis 2013, 13:49

Zdravím všechny, předem se omlouvám a upozorňuji, že co se týče mobilů jsem kompletně negramotný a proto se snažím najít radu takto :)
Mám ten problém, že můj mobil asi není určen pro CZ trh a když jsem aktualizoval (tuším, přes OVI suite), tak mi zmizela čeština a mám ho v angličtině. Mám to tak minimálně rok a nemám problém, teď ale asi budu měnit a vzhledem k tomu, že přítelkyni odešla její Nokia, rád bych, aby si mohla vzít moji. Ona by ale s angličtinou asi měla větší problém, než já a tak hledám řešení. Fórum jsem prohledal, ale (asi :D ) nenašel to co potřebuji. Návod na nějaké nahrání češtiny jsem našel, ale s tím, že od Simbianu 5 (což můj mobil myslím zrovna má :) ) už nefunguje.
Proto bych chtěl moc poprosit o radu co s tím? Podle návodu jsem schopen udělat cokoli, jen jaksi nevím, jaký vlastně hledám. Díky moc
Uživatelský avatar
Adalbert72
Moderátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 26 říj 2010, 22:08
Přístroj: N8-00
Bydliště: Passau, DE
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeština do C5-03

Příspěvekod Adalbert72 » 09 lis 2013, 19:36

Netuším, co by ze zdejších rad neplatilo pro S60 v.5, dohrání češtiny do Tvého telefonu je záležitost na pár minut... Pokud si na to netroufáš, zanes přístroj do servisu. Flash telefonu není obtížný, ale pro začátečníky (bohužel) úplně není - dej tedy vědět.

/Adalbert72:Téma sloučeno :)/
2x N8-00 Dark Grey, v.111.40.1511 Belle Refresh h@cked
CassidyCZ
Návštěvník
Příspěvky: 3
Registrován: 09 lis 2013, 13:41
Přístroj: C5-03
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeština do C5-03

Příspěvekod CassidyCZ » 09 lis 2013, 21:27

Díky moc, to jsem úplně přehlídl. Našel jsem přehrání na češtinu v jiném topicu a tam právě psali tu informaci o verzi 5. Troufám si určitě :) Díky moc za pomoc!
Uživatelský avatar
Adalbert72
Moderátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 26 říj 2010, 22:08
Přístroj: N8-00
Bydliště: Passau, DE
Kontaktovat uživatele:

Re: c5-03-čeština

Příspěvekod Adalbert72 » 09 lis 2013, 22:35

Na flash je nyní potřeba Nokia Care Suite, a FW balík, který stáhneš pomocí programu Navifirm 2.8.

:arrow: Nejprve je ale nutno zjistit HW verzi, tedy RM-xxx. Zjistíš vyťukáním *#0000# :) Podle toho najdeš pomocí strejdy Google EURO3 FW, tedy jeho číselný kód.
Do Navifirm pak zadáš zjištěný EURO3 Product Code pro svou C5-03 (samozřejmě nikoliv ten, co je pod baterkou :mrgreen: ), a necháš jej vyhledat Firmware, který následně stáhneš.
Stažený balík pak umístíš v compu do složky C:\ProgramData\Nokia\Packages\Products\RM-xxx :)

Návod na flash pomocí NCS je zde: viewtopic.php?f=148&t=19140
Pro práci s Navifirm je potřeba *NET Framework.
Doufám, že Ti to k něčemu bude...
2x N8-00 Dark Grey, v.111.40.1511 Belle Refresh h@cked

Zpět na “Firmwary dotykových telefonů”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů