C6-00 - telefonování přes PC

David120
Návštěvník
Příspěvky: 4
Registrován: 27 bře 2012, 12:21
Přístroj: C6-00
Kontaktovat uživatele:

C6-00 - telefonování přes PC

Příspěvekod David120 » 27 bře 2012, 12:31

Zdravim přátelé. Chtěl bych se zeptat, zda-li existuje nějaká možnost telefonování z PC přes telefon. Moje představa: Telefon pripojen k PC pomocí kabelu/nebo pomocí BT (mam BT modul MA-720) a k PC jsou připojena i sluchátka (klasika, jako na SKYPE). Sluchátka s mikrofonem mam na hlavě, číslo vyťukám na monitoru, nebo na klávesnici a kliknu na tlačítko volat a volám (pomocí připojeného telefonu, ne přes internet!!!)... Je moje představa reálná??? Prosim poraďte, jak postupovat.
Uživatelský avatar
Adalbert72
Moderátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 26 říj 2010, 22:08
Přístroj: N8-00
Bydliště: Passau, DE
Kontaktovat uživatele:

Re: C6-00 - telefonování přes PC

Příspěvekod Adalbert72 » 27 bře 2012, 13:03

Ale tel. na internetové hovory použít lze... To máš na mysli, aby fungoval jako modem :?: Jinak lze i v tvém tel. použít Skype, popř. nastavit SIP profil. O něm se píše zde :roll:
Naposledy upravil(a) Adalbert72 dne 27 bře 2012, 15:46, celkem upraveno 1 x.
2x N8-00 Dark Grey, v.111.40.1511 Belle Refresh h@cked
David120
Návštěvník
Příspěvky: 4
Registrován: 27 bře 2012, 12:21
Přístroj: C6-00
Kontaktovat uživatele:

Re: C6-00 - telefonování přes PC

Příspěvekod David120 » 27 bře 2012, 13:23

Ne ne ne, potřebuju, abych telefonoval z telefonu pomocí PC. Internet budu mít uplně vypnutej - vyndanej kabel z PC skříně. Jak na to?
Uživatelský avatar
Adalbert72
Moderátor
Příspěvky: 1663
Registrován: 26 říj 2010, 22:08
Přístroj: N8-00
Bydliště: Passau, DE
Kontaktovat uživatele:

Re: C6-00 - telefonování přes PC

Příspěvekod Adalbert72 » 27 bře 2012, 16:42

No, a čeho bys tím chtěl docílit? Mám na mysli praktické využití takového stavu :roll: Lze např. ovládat PC pomocí tel., ale i tak je využití jednou za čas a v podstatě nouzové - třeba když odejde myš. Ale obráceně? Stojíš o to, aby zvuk z tel. šel do compu?

Popiš nějaký rozumný důvod, proč bys o nějaké takové řešení stál...Zvlášť, když nehodláš použít internet, nějak mi uniká zásadní profit z takové situace :?

Spontánně mě napadá pro S60 pouze Mobiola Remote Control, nikdy jsem ji ale nezkoušel. Svým způsobem jdou některé funkce tel. ovládat pomocí PC/Nokia Suite...
2x N8-00 Dark Grey, v.111.40.1511 Belle Refresh h@cked
David120
Návštěvník
Příspěvky: 4
Registrován: 27 bře 2012, 12:21
Přístroj: C6-00
Kontaktovat uživatele:

Re: C6-00 - telefonování přes PC

Příspěvekod David120 » 27 bře 2012, 17:55

Zabývám se činností, kde má zásadní vliv na úspěch rychlost vytočení čísla dané nabídky. Všichni mají VOIP telefony a já jsem - než vezmu do ruky telefon, nez přepíšu číslo do tel. - v tom lepšim případě až druhej, nebo ještě horší... Takhle bych si zkopíroval a vložil dané číslo a už volám a mohl bych být někdy první. Voip asi nechci, protože mam na mobilu neomezené volání. Tak proto by se mi tento způsob hodil. Stačí to takto - proč?
libca
VIP člen
Příspěvky: 4460
Registrován: 01 zář 2008, 19:18
Přístroj: 5800XM, N96, 3200 :)
Bydliště: Opava

Re: C6-00 - telefonování přes PC

Příspěvekod libca » 27 bře 2012, 18:51

Ono by to mohlo fungovat pomocí nějakého programu, kterým se dá skrze pc ovládat telefon, něco bys měl najít na fóru, případně přes google.
Jen jsem ze zvědavosti hodil do googlu "ovládání telefonu z pc". A je tam toho dost. Namátkou

Kód: Vybrat vše

http://symbians60v3.blog.mobilmania.cz/2010/02/mobiola-remote-control-ovladani-telefonu-pres-pc/
Nokia 5800XpressMusic Blue + 8GB Nokia MicroSD
Používejte funkci HLEDAT a dívejte se kolem sebe. Je zbytečné mít zde několikrát jednu a tu samou věc. :)
David120
Návštěvník
Příspěvky: 4
Registrován: 27 bře 2012, 12:21
Přístroj: C6-00
Kontaktovat uživatele:

Re: C6-00 - telefonování přes PC

Příspěvekod David120 » 27 bře 2012, 20:55

Adalbert72 píše: Svým způsobem jdou některé funkce tel. ovládat pomocí PC/Nokia Suite...


Ted jsem zkoušel volat pres Nokia PC Suite, jde to, ale jen ta čísla, co jsou v seznamu telefonu.

Ještě jedna věc: do PC nepotřebuju z telefonu dostat audio - HF si pichnu rovnou do telefonu...

Zpět na “Nokia C6”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host