Stránka 1 z 1

Bezpečnostní kód

Napsal: 24 čer 2013, 21:38
od krosimka
Prosím jde nějak obnovit bezpečnostní kód? Bohužel se mi nějak podařilo ho změnit a samozřejmě ho nevím :-( 12345 nefunguje a už jsem fakt v koncích! V servisu u nokie mi nabídli pouze přehrání sw. ale já tak mám uložené kontakty o které nechci přijít u O2 mi také nejsou schopni pomoct! Mám nový notebook ke kterému jsem telefon ještě nepřipjovala takže nemám nic zálohované a starý noťas již nemám ach jo.
Prosím pomozte.

Re: Bezpečnostní kód

Napsal: 24 čer 2013, 23:02
od šulda
Flash přes Phoenix s volbou Factory Settings ale o data samozřejmě přijdeš, pro příště, kontakty jdou zálohovat velice spolehlivě i v samotném telefonu, od toho je to chytrý telefon, stačí je všechny označit a dát volbu kopírovat vizitku do jiné paměti ;)

Re: Bezpečnostní kód

Napsal: 24 čer 2013, 23:29
od Adalbert72
http://forum.mynokia.cz/viewtopic.php?f=126&t=19149
:arrow: Zde máš odpovědi na identický dotaz, v souladu s odpovědí, kterou Ti dal šulda. Existuje ještě jedna možnost, která se zde řešila, a kterou nemůžu ověřit z důvodů nedostupnosti podobného přístroje s FP2. Tou možností je vyzkoušet opět Nemesis Service Suite, která má (údajně) na přístrojích s FP1/FP2 opět fungovat. Zmíněný SW umí Bezpečnostní kód přečíst i změnit, problém je, že fungoval na starších Nokia telefonech, a na S^3 přístrojích jako jsou např. N8/E7/C7/X7, byl již nefunkční... Pokud stojíš o info, dej vědět, upozorňuji ovšem, že tohle není problém pro úplné začátečníky, a měnit Bezpečnostní kód je vhodné spíše po zralé úvaze... :roll:

:arrow: Kdo by chtěl vyzkoušet, software se nazývá NSS Pro, a autoři tvrdí, že umí přečíst Bezpečnostní kód u jakéhokoliv Nokia přístroje (což je samozřejmě dost odvážné tvrzení). Odkaz zde: http://www.keyables.com/2012/05/forgot-nokia-security-code-find-back.html?m=1

A aktualizovaný odkaz: http://www.keyables.com/2013/06/how-to-recover-lost-or-forgotten-nokia-security-code.html?m=1 :)

Re: Bezpečnostní kód

Napsal: 25 čer 2013, 00:09
od krosimka
Bohužel se s telefonem přes kabel nespojím :-( takže nic ach jo.

Re: Bezpečnostní kód

Napsal: 25 čer 2013, 10:35
od Adalbert72
Mně to celé zní jako špatný vtip: vždyť Kontakty jsou (podle mě) nejdůležitější položkou v telefonu, tak přece nebudu tolik riskovat, a mít je pouze na jednom místě, a bez zálohy, to si takový uživatel vyloženě říká o průšvih :twisted:
:arrow: Jak už psal šulda, Kontakty lze zmíněnou cestou vykopírovat do dalších disků (E:\, tedy Velkokapacitní paměť, a nebo F:\, tedy Paměťová karta). Při takovém zálohování jdou obdobnou cestou obnovit... Co záloha toho starého noťasu, také neproběhla? Pokud klekl, průběžným zálohováním na externí disk/a nebo cloud, je dotčený uživatel relativně v pohodě... HDD z toho starého noťasu máš?
:arrow: Ale zpět k problému: jestli to chápu správně, tak přístroj kvůli kódu nelze zapnout, a tím pádem jej neidentifikuje ani počítač... Čili, ten NSS Pro bych být Tebou stejně vyzkoušel, ostatně, už není moc co ztratit.
:arrow: Poznámka: běžným přehráním SW se Bezpečnostní kód neresetuje... Máš ještě jednu možnost: pokud jsi (nejspíš nechtěně) nastavila, že bude vyžadován Bezpečnostní kód jen při změně SIM, pomohla by ta původní SIM. Pak by telefon šel normálně spustit, a potom by bylo možné vše zálohovat, a až následně provést flash. Pokud tomu tak není, je flash výlučně jediným řešením...

Re: Bezpečnostní kód

Napsal: 25 čer 2013, 11:46
od krosimka
Jsem .... že jsem nezálohovala já vím stalo se. NSS Pro jsem samozřejmě zkoušela,ale tam je potřeba aby byl tel spojen a to nelze.
děkuji všem za snahu pomoc.