Stránka 1 z 1

Aplikace Nokia Asha 300 a O2

Napsal: 31 říj 2013, 16:14
od Eilif
Dobrý den,

měla jsem telefon Nokia Asha 300 na reklamaci. Mám operátora O2. Internet v mobilu mi normálně funguje, ale nemůžu nastartovat aplikace (Facebook, WhatsApp, Komunity, Operu, videa na Youtube...) Už jsem zkoušela snad všechny možnosti nastavení internetu, vč. nastavení podle O2. Ale aplikace nefungují. Nepomáhá obnovení nastavení telefonu, odinstalace a opětná instalace aplikací...Před reklamací všechno fungovalo, když byl internet nastaven podle O2. Už nevím co s tím. Chyba bude někde v nastavení, ale nevím si rady. Budu ráda za váš typ, pokud s tím někdo máte stejnou zkušenost. Díky, Maruška

Re: Aplikace Nokia Asha 300 a O2

Napsal: 31 říj 2013, 16:51
od Adalbert72
Vítej na fóru :) Bohužel, na dálku není možné s jistotou říct, proč Sociální sítě nefungují. Bude to asi způsobeno chybou systému (SW problém).
S čím byl přístroj na reklamaci, a co s ním prováděli?

Jinak tohle nejspíš jinak, než přehráním SW vyřešit nepůjde. Pokud by to nepomohlo, lze i v domácích podmínkách SW prostředky telefon flashnout, otázka je, zda si na to troufáš... Dej případně vědět, pomoci lze, programy, a vše potřebné zde máme :)

EDIT: Ještě je určitá šance, že není správně nastaven přístupový bod v daných aplikacích. Také lze v Nastavení odebrat původní přístupový bod, a nechat si od Operátora zaslat tzv. Konfigurační SMS.

Re: Aplikace Nokia Asha 300 a O2

Napsal: 02 lis 2013, 12:06
od Eilif
Konfigurační SMS také nezabírá...podle jednoho pána v O2 mám vše správně nastavené, takže mi nedokážou poradit. Zkusím tam zajít ještě jednou a zkusit jiného pána, třeba bude moudřejší :)
Jinak telefon byl na reklamaci z toho důvodu, že jednoho dne byl po zapnutí celý vymazaný, úplně kompletně, všechno bylo i pryč i to co předtím nešlo dát pryč. Ve zprávě o opravě píšou, že byl vyměněný dotykový modul a naistalovaný aktuální software.
Možná bych si troufla něco do toho telefonu stáhnout, ale potřebovala bych instrukce jako pro někoho, kdo o tom nemá ani páru :D

Re: Aplikace Nokia Asha 300 a O2

Napsal: 02 lis 2013, 15:40
od Eilif
Tak už jsem na to přišla, bylo třeba vytvořit nový přístupový bod...na O2 udávají vytvořit nový web ale nene, je třeba vytvořit přístupový bod. Každopádně děkuji za odpověď :)

Re: Aplikace Nokia Asha 300 a O2

Napsal: 02 lis 2013, 18:14
od Adalbert72
Ano, to je ta mírně obtížnější možnost: po odebrání toho předchozího Přístupového bodu lze manuálně vytvořit nový. Na O2 stránkách podpory mívají detailní nastavení, buď pro daný typ telefonu, nebo podobný. Po správném zadání všech parametrů, zejména domovské stránky, pak obvykle vše funguje...