Problémy s Win 10 v Lumia 820

O systému Windows 10 pro mobily
TomaskiVIP
Člen fóra
Příspěvky: 56
Registrován: 31 bře 2010, 11:02
Přístroj: Nokia 8,9 PureView
Bydliště: Kößnach, NEMECKO
Kontaktovat uživatele:

Lumia 820 Win 10

Příspěvekod TomaskiVIP » 21 lis 2015, 09:09

Tak jsem provedl reinstal 4x a z te L820 se pořád volat,psát nedá už jsme z toho na nervy nevíte někdo co s tim. Nefunkční i na 8.1 takže nevím
Uživatelský avatar
monty.roman
Pravidelný člen
Příspěvky: 110
Registrován: 29 črc 2013, 10:29
Přístroj: Lumia 820 Black
Kontaktovat uživatele:

Lumia 820 Win 10

Příspěvekod monty.roman » 24 lis 2015, 08:41

Ja8k1 píše:Není nic co by nevyresil další reinstal :D

s tím že bude nějaká nestabilita jsem samozřejmě počítal když jsem šel testovat W10, to k té zábavě patří ;) každopádně zatím si je pochvaluju. Sem tam něco zamrzne, sem tam něco spadne ale většinou vše ok. Jen mě trochu zaráží výdrž baterky. Ne že by se vyždímala ve standby jako to bylo u dřívějších verzí, spíš je to tak, že jakmile je telefon v klidu, je spotřeba srovnatelná, ne-li lepší než u 8.1. Jakmile ale začnu pracovat (např. potřebuju v práci udělat kolem 70-80 fotek, z toho polovinu s bleskem), jde výdrž baterky brutálně dolů. Třeba po vyfocení, řekněme těch 70 fotek během 25 minut, spadnu spolehlivě z 80% až na 20-25%, přičemž u 8.1 to zřídkakdy spadlo pod 70% při té samé zátěži. Tady je určitě ještě prostor pro optimalizaci :roll:

TomaskiVIP píše:Tak jsem provedl reinstal 4x a z te L820 se pořád volat,psát nedá už jsme z toho na nervy nevíte někdo co s tim. Nefunkční i na 8.1 takže nevím

pokud chápu, máš problémy se signálem. totéž zažívám u svojí 820, někdy ji po pár hodinách najdu bez signálu i když jsem v místech se 100% pokrytím. někdy jen "dělá že signál nemá" a při vytočení hovoru zas signál naskočí, jindy signál vážně ztratí a musím restartovat telefon (off/on). pokud jsi ty factory resety dělal s obnovou zálohy, zkus to bez obnovy. pak jedině servis nebo doma otevřít a kouknout na kontakt mezi anténním modulem a základní deskou. Myslím že popisovat rozebrání je ztráta času, na youtube je disassembly videí hromada. mimochodem při demontáži pozor, o tom že statická elektřina je prevít asi mluvit nemusím ;)
TomaskiVIP
Člen fóra
Příspěvky: 56
Registrován: 31 bře 2010, 11:02
Přístroj: Nokia 8,9 PureView
Bydliště: Kößnach, NEMECKO
Kontaktovat uživatele:

Lumia 820 Win 10

Příspěvekod TomaskiVIP » 25 lis 2015, 08:43

Tak jsem zjistil ze sms jdou uz odesílat a přijímat ale hovory nefunkční jen když jsem jel do města vzal jsem tel.a vyzkoušel a tam to šlo ale doma ne i když ukazuje signal plný. Což je divné. Pokaždé když jsem přehrával nikdy jsem neobnovoval zálohu a formátoval jsem i sd kartu. A další zjištění jaký je rozdíl mezi FW v sile signalu gsm nemecky fw s německou sim a signal žádný tak jsem tam nahrál fw cz a signal plny. Vždycky jsem mysle ze je to záležitost hw ale zjevně asi ne tak úplně.
Uživatelský avatar
monty.roman
Pravidelný člen
Příspěvky: 110
Registrován: 29 črc 2013, 10:29
Přístroj: Lumia 820 Black
Kontaktovat uživatele:

Lumia 820 Win 10

Příspěvekod monty.roman » 25 lis 2015, 09:08

zkusil bych zaexperimentovat s výběrem povoleného typu sítě. než u nás pořádně rozběhli 4G, měl jsem problémy se signálem prakticky neustále - přepínalo to mezi 2G a 4G jak se zrovna naskytnul signál a projevilo se to i na vypadávání hovorů. zkusil bych v nastavení sítě povolit maximální rychlost připojení 2G a pokud se situace zlepší, viděl bych problém v pokrytí.

jinak o tom, že by do Lumie šel nainstalovat český nebo německý firmware nic nevím, možná se pletu ale měl jsem za to, že WDRT vždycky vybere a stáhne firmware automaticky podle product code a na výběr uživateli nic nedává. jinak rozdíl mezi českými a německými sítěmi by být neměl prakticky žádný a když už, tak telefon si s tím hravě poradí.
TomaskiVIP
Člen fóra
Příspěvky: 56
Registrován: 31 bře 2010, 11:02
Přístroj: Nokia 8,9 PureView
Bydliště: Kößnach, NEMECKO
Kontaktovat uživatele:

Lumia 820 Win 10

Příspěvekod TomaskiVIP » 26 lis 2015, 14:18

Mel jse na mysli Flash. Jdu se tedy dale pokouset rozlousknout zahadu SIT NESIT :D
TomaskiVIP
Člen fóra
Příspěvky: 56
Registrován: 31 bře 2010, 11:02
Přístroj: Nokia 8,9 PureView
Bydliště: Kößnach, NEMECKO
Kontaktovat uživatele:

Lumia 820 Win 10

Příspěvekod TomaskiVIP » 03 pro 2015, 08:38

:( Tak nakonec jsem vyměnil celou desku signál zmizel úplně a prostě nebyl nikde a nic nepomohlo.
Uživatelský avatar
monty.roman
Pravidelný člen
Příspěvky: 110
Registrován: 29 črc 2013, 10:29
Přístroj: Lumia 820 Black
Kontaktovat uživatele:

Problémy s Win 10 v Lumia 820

Příspěvekod monty.roman » 07 pro 2015, 12:06

doporučuju zkusit na tom konkrétním telefonu jinou SIM, případně když už je to otevřené, očistit isopropylem kontakty antény na desce. marně se snažím googlit, jak je vyřešen anténní modul u Lumie 820 (otevíral jsem telefon před nějakou dobou a už si nepanatuju), maximálně můžu pak doma zkusit otevřít druhou L820 (mám ještě jednu na díly s vadnou deskou).
TomaskiVIP
Člen fóra
Příspěvky: 56
Registrován: 31 bře 2010, 11:02
Přístroj: Nokia 8,9 PureView
Bydliště: Kößnach, NEMECKO
Kontaktovat uživatele:

Problémy s Win 10 v Lumia 820

Příspěvekod TomaskiVIP » 09 pro 2015, 08:27

Anténní modul pro gsm by mel byt v oblasti usb vstupu. Pokusím se jeste vyčistit ty kontakty a take jinou sim a uvidím co s tim půjde udělat . Snad se k něčemu dopracuju. Žitím diky a pak napíšu jak to dopadlo .
Uživatelský avatar
monty.roman
Pravidelný člen
Příspěvky: 110
Registrován: 29 črc 2013, 10:29
Přístroj: Lumia 820 Black
Kontaktovat uživatele:

Problémy s Win 10 v Lumia 820

Příspěvekod monty.roman » 23 pro 2015, 12:31

no, rozhodnutí že Win10 pro L820 nebude, mě poměrně překvapilo. ani ne proto, že by byl telefon bůhvíjaká novinka, spíš proto, že jsem si nějaké nestability (která by měla být k potopení upgrade důvodem) popravdě nevšiml. :roll:
TomaskiVIP
Člen fóra
Příspěvky: 56
Registrován: 31 bře 2010, 11:02
Přístroj: Nokia 8,9 PureView
Bydliště: Kößnach, NEMECKO
Kontaktovat uživatele:

Problémy s Win 10 v Lumia 820

Příspěvekod TomaskiVIP » 24 led 2016, 11:52

Tak jsem se konečně dostala k tomu kontakty vyčistil sim jsem dal jinou ale žádná změna takže mám desku k ničemu. Možná to ještě zkusím poslat do autorizovaného servisu ale zda se to oplatí nevím. :(

Zpět na “O Windows 10 všeobecně”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host