No spíš si myslím, že se jednalo jen o ten displej, protože jinak telefon, i vnitřek, byl v pořádku, jako nový. A to o tom "továrním kusu s menší vadou", to je takový všeobecný a pro všechny stejný text, který má inzerující na výběr, když chce popsat stav nabízeného zboží. Je tam třeba také, že může být třeba jen v neoriginálním balení.
Nicméně jsem chtěl upozornit především na ten fakt, že stejný telefon může být prodáván s různými parametry, že zřejmě do tzv. šedivek dávají lacinější a horší displeje.
Recenze N79
- stani
- Pravidelný člen
- Přístroj: N3110, N79
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recenze N79
ex 5800, ex Lumia 620
- šulda
- Zlatý člen
- Přístroj: E7 Belle Refresh
Název "Šedivka" do toho nepleť, to je jiná kapitola. Ten displej taky nemusel být v telefonu z výroby.
Musí se jen umřít.
- stani
- Pravidelný člen
- Kontaktovat uživatele:
No asi jo. Když i ostatní (co si ho koupili nový a u nás), také říkali, že displej je špatně vidět - prostě tam byl namontovaný ten neoriginální, lacinější.
ex 5800, ex Lumia 620
- stani
- Pravidelný člen
- Kontaktovat uživatele:
Něco jiného.
Neví někdo na co jsou v tel. takové čtyři kontakty(viz příloha). Ty kontakty v tel. jdou zmáčknout(jsou asi na pružině) a uvnitř zadního krytu je taková kontaktní ploška. Hledal jsem na netu, a tady snad něco píšou, že by se mělo jednat o měnění témat?
Mám totiž i neoriginální zadní kryt a tam ta kontaktní ploška není, tak bych rád věděl, k čemu to slouží.

Neví někdo na co jsou v tel. takové čtyři kontakty(viz příloha). Ty kontakty v tel. jdou zmáčknout(jsou asi na pružině) a uvnitř zadního krytu je taková kontaktní ploška. Hledal jsem na netu, a tady snad něco píšou, že by se mělo jednat o měnění témat?

Mám totiž i neoriginální zadní kryt a tam ta kontaktní ploška není, tak bych rád věděl, k čemu to slouží.

ex 5800, ex Lumia 620
- Adalbert72
- Moderátor
- Přístroj: N8-00
- Kontaktovat uživatele:
Něco podobného měla už N73, pro jistotu se podívám do servisního manuálu. Pokud si vzpomínám, tak tohle (snad) souviselo s anténou přístroje, přesnou funkci bude nutno dohledat...
Udělej pokus, a zavolej např. Infolinku Operátora s krytem a bez krytu, a uvidíš, zda budou nějaké rozdíly...
Na tzv. “šedivce“ nemusí být vůbec nic špatného, je to pouze přístroj neurčený pro prodej v ČR. Čili si koupí telefonu např. v Německu šedivku automaticky pořizuješ...

stani píše:zřejmě do tzv. šedivek dávají lacinější a horší displeje.

2x N8-00 Dark Grey, v.111.40.1511 Belle Refresh h@cked
- stani
- Pravidelný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to opravdu tak, ten spínač slouží na změnu motivu(dá se to povolit/zakázat v Nastavení), dle nasazeného zadního krytu, zmiňují se o tom např. tady.
Zdá se to neuvěřitelné až bizarní, že Nokia kvůli takovému nesmyslu, udělala takový, poměrně velký, hardwarový zásah.
Zdá se to neuvěřitelné až bizarní, že Nokia kvůli takovému nesmyslu, udělala takový, poměrně velký, hardwarový zásah.

ex 5800, ex Lumia 620
- Adalbert72
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, a celý servisní manuál o tom taktně mlčí
Zřejmě proto, že ani po kompletním rozebrání přístroje se s tímto dílem nic nedělá, jsem dospěl k názoru, že důležitou funkci mít nebude - teď si vzpomínám, že Nokia pro některé přístroje dodávala ty výměnné kryty, a telefon se jim vždy barevně přizpůsobil...
O anténě jsem uvažoval z důvodů, že celý její modul je v bezprostřední blízkosti, tohle mě ale fakt nenapadlo...

-
- VIP člen
- Přístroj: 5800XM, N96, 3200 :)
Hoši, detaily dělají prodeje. Tohle byla tehdy novinka a fungovalo to výborně. Hnědý kryt na telefon a téma zhnědlo, bílý a bylo bílé.. N73 to tuším měla i kvůli zadnímu pohyblivému krytu, který po posunutí spustil foťák. Mám to i na N96, ale tam netuším k čemu. Možná k signálu, kdo ví 

Nokia 5800XpressMusic Blue + 8GB Nokia MicroSD
Používejte funkci HLEDAT a dívejte se kolem sebe. Je zbytečné mít zde několikrát jednu a tu samou věc.
Používejte funkci HLEDAT a dívejte se kolem sebe. Je zbytečné mít zde několikrát jednu a tu samou věc.

- stani
- Pravidelný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo, kam se ukládají nahrávky ze Záznamníku co je v telefonu?
Mám nastaveno ukládání na kartu, ale na kartě příslušnou složku nemohu najít.
Mám nastaveno ukládání na kartu, ale na kartě příslušnou složku nemohu najít.
ex 5800, ex Lumia 620
- Adalbert72
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám za to, že vestavěný Záznamník ukládá nahrávky do !\Sounds\Recordings, zpravidla ve *wav formátu. Mělo by to tak být i na S60 3rd