Mám-li zapnutý bluetooth(a spárovaný s autorádiem Alpine CDE-113BT) a zapnu-li navigaci, hlasový doprovod navigace je jen první věta, pak už je ticho. Vypnu-li bluetooth(v mobilu), pak zase hlasový doprovod navigace funguje. Ale dohromady to nejde.
Má někdo podobný problém?
Bluettoth HF a Navigace dohromady
- stani
- Pravidelný člen
- Přístroj: N3110, N79
- Kontaktovat uživatele:
Bluettoth HF a Navigace dohromady
ex 5800, ex Lumia 620
- šulda
- Zlatý člen
- Přístroj: E7 Belle Refresh
Re: Bluettoth a Navigace dohromady.
Tohle sme se kdysi snažili vyřešit u originální HF od Škodovky (GSM I a II) bohužel s negativním výsledkem, páni inžinýři nepočítali s tím že když spáruju mobil s jejich HF přes BT budu ho třeba chtít využívat ještě i jinak, např. hlasová navigace, audio z navigace je slyšet jen když telefonuješ a ten s kým mluvíš určitě ví která bije když slyší hlas Lišky “bacha kruháč“
Při použití Parrota to jde OK. Zřejmě máš stejný problém, dost inžinýrů myslí stejně 

Musí se jen umřít.
-
- VIP člen
- Přístroj: 5800XM, N96, 3200 :)
Já ti na to dnes odpovídal v poradně. Je to přesně jak píše šulda. Toto absolutní většině lidí nefunguje. Taky jsem našel odpověď, že by to mohlo být právě kvůli tomu, že zvuk z navigace vysílá pouze v A2DP režimu, který asi rádia nepodporují. Když někdo volá, tak se vysílací frekvence upraví a pak následně vrátí zpět. To je moje úvaha..
Nokia 5800XpressMusic Blue + 8GB Nokia MicroSD
Používejte funkci HLEDAT a dívejte se kolem sebe. Je zbytečné mít zde několikrát jednu a tu samou věc.
Používejte funkci HLEDAT a dívejte se kolem sebe. Je zbytečné mít zde několikrát jednu a tu samou věc.

- šulda
- Zlatý člen
Jak už sem psal tak třeba Parrot fungoval OK. Koukal sem do tý poradny a je tam více kolem otázek s HF BT bez dostatečných odpovědí (např. synchronizace kontaktů telefonu s GSM II, na to je pro symbian app http://europe.nokia.com/support/product ... 0/software ale je třeba znát více detailů a odkázat tazatele na výrobce je jen jeho ztráta času). Lidi si stěžují i když jim po spárování s BT jde zvuk navigace jen z telefonu, co já byh za to dal, Skoda UHV (GSM II) vezme telefonu audio ale nepustí ani píp a mlčí tak i telefon jak tu popisuje autor vlákna ale tomu to vypustí aspoň první větu 

Naposledy upravil(a) šulda dne 24 lis 2013, 11:06, celkem upraveno 1 x.
Musí se jen umřít.
- stani
- Pravidelný člen
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpovědi.
Ano ano, už pomalu začínám tušit. Také jsem trochu zapátral a pravděpodobná příčina je v tom, že pokud je mobil spárovaný s autorádiem jako handsfree přes bluetooth, přijímá přes ten bluetooth vše.
Problém je, že totiž v případě zapnuté Navigace, mobil přes ten bluetooth tuto navigaci zároveň i vysílá, autorádio ji přijme, zvuk se správně na (repráku) mobilu vypne(jako při příchozím hovoru), ale v reprácích autorádia není nic slyšet, protože mobil totiž tu navigaci vysílá v A2DP - kterou sice (mé)autorádio přijme ale už neumí zpracovat.
Jinak v mém autorádiu je také modul Parrot.
Dalo by se tedy říci, že na "vině" jsou obě zařízení: u mobilu, že to vysílání Navigace přes BT nejde (samostatně) vypnout/zakázat a u autorádia, proč vůbec to v A2DP přijímá, když ho neumí zpracovat.
Ano ano, už pomalu začínám tušit. Také jsem trochu zapátral a pravděpodobná příčina je v tom, že pokud je mobil spárovaný s autorádiem jako handsfree přes bluetooth, přijímá přes ten bluetooth vše.
Problém je, že totiž v případě zapnuté Navigace, mobil přes ten bluetooth tuto navigaci zároveň i vysílá, autorádio ji přijme, zvuk se správně na (repráku) mobilu vypne(jako při příchozím hovoru), ale v reprácích autorádia není nic slyšet, protože mobil totiž tu navigaci vysílá v A2DP - kterou sice (mé)autorádio přijme ale už neumí zpracovat.
Jinak v mém autorádiu je také modul Parrot.
Dalo by se tedy říci, že na "vině" jsou obě zařízení: u mobilu, že to vysílání Navigace přes BT nejde (samostatně) vypnout/zakázat a u autorádia, proč vůbec to v A2DP přijímá, když ho neumí zpracovat.
Naposledy upravil(a) stani dne 23 zář 2011, 17:48, celkem upraveno 3 x.
ex 5800, ex Lumia 620
- šulda
- Zlatý člen
Oni to mají inžinýři v tomhle občas dost těžký a v záplavě novější a novější techniky je to holt boj ale jak píšeš tak by i podle mě stačilo mít v jednom i druhým přístroji tohle ošetřený nastavením, to už je ale zase o technice, mě by zvuk navigace bohatě stačil z repro telefonu. Ten Parrot bude taky verze od verze.
Musí se jen umřít.
-
- VIP člen
- Přístroj: 5800XM, N96, 3200 :)
Tudíž by se tento problém dal označit za vyřízený, ačkoli vlastně problém přetrvává a jediným řešením by asi bylo pořídit kompatibilní rádio.
Co se týče prvního dotazu v poradně, opravdu jsem jej asi špatně pochopil, dnes jsem si přečetl reakci v poradně. Omlouvám se.
Použiji s dovolením teda odpověď, kterou jsi sem napsal a napíšu ji jako řešení do poradny. Přijde ti mail s odpovědí, ale dělám to jen kvůli toho, aby to bylo v poradně zaznamenáno.
Co se týče prvního dotazu v poradně, opravdu jsem jej asi špatně pochopil, dnes jsem si přečetl reakci v poradně. Omlouvám se.
Použiji s dovolením teda odpověď, kterou jsi sem napsal a napíšu ji jako řešení do poradny. Přijde ti mail s odpovědí, ale dělám to jen kvůli toho, aby to bylo v poradně zaznamenáno.

Nokia 5800XpressMusic Blue + 8GB Nokia MicroSD

- stani
- Pravidelný člen
- Kontaktovat uživatele:
šulda píše:... mě by zvuk navigace bohatě stačil z repro telefonu.
Spíš je žádoucí aby šel zvuk pouze z repro telefonu. Protože při (dlouhé) jízdě chceš poslouchat rádio/MP3/CD. Jinak by to bylo smíchané dohromady(vč. i toho hlasového doprovodu Navigace při případném hovoru!).
A zvuk z toho repra telefonu si můžeš snížit sám, na jakou úroveň až chceš. A pokud ti přijde hovor na mobil, modul v autorádiu vypne hudbu a přepojí pouze na hovor, po jeho ukončení se zase vrátí zpět.
Tak by to mělo správně fungovat.
libca píše:..... a jediným řešením by asi bylo pořídit kompatibilní rádio.
Právě že ne. Pokud by to(A2DP) autorádio umělo přijímat a zpracovat, pak by jsi nemohl mít zapnuté rádio/MP3/CD, respektive mohl, ale mísilo by se to zase všechno dohromady. Nebo respektive by to bylo asi úplně jinak: autorádio by to bralo jako hovor a potlačilo by to vlastní přehrávání autorádia. Takže by sis během cesty a pracující Navigace, přes repráky auta mohl poslouchat jen a pouze hlas té navigace.

Na tohle asi opravdu "inženýři" nemysleli.
Chtělo by to nějaký hack, aplikaci, na to, aby Navigace nevysílala přes BT.
Naposledy upravil(a) stani dne 23 zář 2011, 17:48, celkem upraveno 2 x.
ex 5800, ex Lumia 620
- šulda
- Zlatý člen
Re: Bluettoth HF a Navigace dohromady
njn já to beru jinak, když jedu s navigací tak nic neposlouchám páč k ní nechci nic míchat a v 99% jí používám když jedu s rodinou a to prostě muziku neé ale máš samozřejmě pravdu. Něco co by tomu zamezilo (jak píšeš hack či nějaká app) už jsem sháněl a hodil i lidem co app dělají ale bez úspěchu, já osobně na to nemám čas a ani k rusům se tak pořádně nedostanu abych vyčuchal zda by to bylo reálný.
Musí se jen umřít.
- stani
- Pravidelný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bluettoth HF a Navigace dohromady
šulda: jasně, každý má jiné preference. Ale pro všechny by měla být nějaká možnost volby, a tou by jednoznačně bylo případné povolení/zakázání vysíláni Navigace (v mobilu) přes BT.
Tím by se vše vyřešilo. Nechápu, že se tím ještě nikdo nezaobíral. Určitě to není problém jen N 5800, a ta už je na trhu také nějaký čas.
Tím by se vše vyřešilo. Nechápu, že se tím ještě nikdo nezaobíral. Určitě to není problém jen N 5800, a ta už je na trhu také nějaký čas.
ex 5800, ex Lumia 620
Zpět na “Nokia 5800 XM, 5530 XM a 5230 XM”