Příspěvekod mceza » 15 říj 2011, 22:31
Jako jediný pádný důvod proč vydávat aktualizaci na tak starý telefon vidím konkurenční boj společností.
Přiznejme si, že momentálně Android tvrdě drtí Symbian. Jenže 5800 a 5530 má stále obrovská spousta lidí a stále se dají zakoupit.
Až se tito uživatelé rozhodnou, že telefon obmění, zjistí, že všude kolem se skloňuje jen Android Android...
Jenže když se vydá aktualizace, bude to mít dva pozitivní přínosy:
1) Dost lidí odloží nákup nového telefonu. Nokia tak bude mít víc času na znovuzískání absolutní první příčky. A bude velká šance, že si ti lidé znovu koupí Nokii
2) Jasná ukázka (ať už upřímná či ne) svým zákazníkům, že nejdou směrem "nový telefon každý měsíc", ale že chtějí, aby jejich produkty byly natolik kvalitní, že dokáží spolehlivě a dobře sloužit několik let a přitom budou mít stále podporu ze strany výrobce.
Rozhodně si nemyslím, že se bude jednat přímo o Symbian Anna (navíc jsem na pojmenovávání OS alergický - jde jen o marketingový tah...). Mohlo by to přinést nějaké nové funkce, ale ruku na srdce - co umí úplně nová Nokie jiného než 5800 - má widgety a tím to asi končí... Elektronický kompas tam nepřidají, lepší fotoaparát také ne, procesoru výkon nezvětší...
Spíš se opraví pár chyb a dojde k přejmenování Ovi Map zpět na Nokia Mapy a Ovi obchodu na Nokia obchod (což už nyní je možné pomocí aktualizace).
Takže bych to viděl jako jakési "shrnutí aktualizací a novinek" v rámci sjednocení s novým postojem Nokie - něco jako jsou dnes Servic Pack na Windows7 - také nepřináší nic nového, jen je to souhrn všech dřívějších aktualizací...
Mě osobně by potěšilo odstranění zoomu při natáčení videa. Nic víc od své stařičké 5800 nechci, slouží stále dobře. A pokud s ní někde netřísknu, tak snad ještě nějaký ten pátek vydrží.
Lenovo X220T i7, Win 8 + Lumia 800
> ano, jsem kompletně Mrkvosoftí...