animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Témata a tapety pro Symbian 5th s rozlišením 640x360pix, X6, N97, 5800, 5530, 5230 a další
Uživatelský avatar
pan_lukas
Donátor fóra
Příspěvky: 332
Registrován: 10 pro 2009, 10:39
Přístroj: NOKIA N8 GREEN
Kontaktovat uživatele:

animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod pan_lukas » 04 bře 2010, 13:07

Něco podobného už tu bylo, ale tato aplikace nabídne jednodušší měnění efektů přímo v mobilu a výběr z více druhů. Je zapotřebí mít HACK telefonu. A python, který přikládám. Animace nijak zvlášť nebrzdí telefon, u nějakých efektů sem nepoznal rozdíl v rychlosti, možná jsou nějaké pohyby až rychlejší ;-) (nemám na mysli bouřku, sněžení apod, ale přechod blue, tornado....)

Zde sestřih většiny efektů



Obrázek ObrázekObrázek Obrázek

Návod:

1. Do PC stáhni program c2z a rozbal ho.
2. Přes x-plore v TELEFONU najdi z:\sys\bin\EFSrv.dll a tento soubor nakopíruj do PC do rozbalené složky c2z
3. Klikni na c2z.exe ... po chvilce se vytvoří (vygeneruje) soubor c2z.rmp, který nakopírujeme do telefonu do e:\Patches
4. Do mobilu naistaluj aplikaci Animation Menu v0.2
5. V ROMpatcheru aktivuj c2z

Hotovo, pak stačí pouze v aplikaci animation menu měnit efekty. Doporučuji po výměně efektu v rompatcheru deaktivovat a aktivovat patch c2z, poté najet do schémat a vypnout/zapnout efekty

Obrázek Obrázek

Stručně...Lehký výpis - tlačítkem "VOLBY" je myšleno levé tlačítko nejen v menu, ale i různých podsekcích...

efekt BLUE - Z boku modro-fialová mlha která vytvoří přechod
efekt TORNADO - Bíle pruhy seshora dolu a naopak...(skenovaní) - jak u tlačítka VOLBY, tak z přechodu do menu - navíc doprovázeno lítajícím listím...
efekt TORNADO 2 - Točící se bíle tornádo zefektní přechod do menu i z menu, tlačítko VOLBY - menší bíle tornádo
efekt REFLECTION - prolínání, tlačítko VOLBY - jakýsi bílej záblesk seshora dolu, nebo z leva do prava

Většina efektů mění kolečko(loading) při kliknutí na ikonu v menu na točicí kolečko, jak známe třeba u loadingu u fotek, akorát menší v pravém horním rohu...bíle či černé dle výběru efektu...

POTŘEBNÉ SOUBORY

Animation MENU - sis aplikace do mobilu http://shade.chytry.cz/forumnokia/Anima ... themud.zip

c2z do pc - http://shade.chytry.cz/forumnokia/c2z.zip

a kdo nemá PYTHON tak zde balíček (obsahuje python + PythonScriptShell + MegaPyModulePack) doporučuji nainstalovat python i SCRIPT SHELL i MODULE PACK) http://shade.chytry.cz/forumnokia/Pytho ... _4_5_3.zip

PS - samozřejmě fungují efekty od tomtomteam > viewtopic.php?f=71&t=8360
stačí jen na c:/resource - přepsat složku efekt jak uvádí
Uživatelský avatar
pan_lukas
Donátor fóra
Příspěvky: 332
Registrován: 10 pro 2009, 10:39
Přístroj: NOKIA N8 GREEN
Kontaktovat uživatele:

Re: animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod pan_lukas » 06 bře 2010, 10:56

Přikládám velký balík efektů (cca 22MB) včetně suprového DEJAVU a SAKURA



STAHUJ ZDE >>> http://shade.chytry.cz/forumnokia/all_effects.zip

Pokud by link nefungoval, je to hned první položka zde > http://shade.chytry.cz/forumnokia/
dafsig
Návštěvník
Příspěvky: 3
Registrován: 18 pro 2009, 21:56
Přístroj: 5800 Xpress Music
Kontaktovat uživatele:

Re: animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod dafsig » 10 bře 2010, 20:16

prosim te, kdyz chci v Aplikacich spustit ten program Animation, tk sem mi to proste nespusti :-( co s tim?
Uživatelský avatar
pan_lukas
Donátor fóra
Příspěvky: 332
Registrován: 10 pro 2009, 10:39
Přístroj: NOKIA N8 GREEN
Kontaktovat uživatele:

Re: animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod pan_lukas » 10 bře 2010, 23:14

dafsig píše:prosim te, kdyz chci v Aplikacich spustit ten program Animation, tk sem mi to proste nespusti :-( co s tim?


bude to neco s pythonem (je u tech efektu stejne jen potreba k chodu animation menu) zkus tento druhej muj navod kterej jde bez nej...

Asi jednoduší způsob - Takže si stáhněte Kastora > http://shade.chytry.cz/forumnokia/KastorUI_effects.rar

Rozbalte ho v pc, nakopirujte celou slozku nekam na kartu v mobilu (abyste věděli kam :)) V mobilu pres x-plore do ni najedte, slozku skin a effect prekopirujte do C:\resource. Vratte se do slozky KastorUI_effects a do podslozky KASTORUI a prekopirujte KASTORUI.rmp do E:\patches. Tak a je hotovo, snadný ne?

A ještě jedna vychytávka, ve složce KASTORUI kde jste brali již zmiňovaný soubor KASTORUI.rmp je další 5 souborů s koncovkou .SEL - ty určují, který efekt je aktivní. Stačí vzít například JING.SEL, dát kopírovat, vložit si soubor mimo složku, přejmenovat ho na 101f84b9.sel , dát vyjmout a vložit ho do C:\resource\skin\101f84b9 a dát vložit(přepsat), pak už jít jen do rompatcheru a spustit kastorUI.rmp jako prvni a pak již známej c2z patch ;-) Jít do motivů, vypnout, zapnout efekty a mělo by to šlapat. Z této složky mě ale šlo jen JING a HAZE :-( Pokud chceme jiné efekty, stači toto udělat se souborem DEFAULT.SEL a už jak sem zmiňoval, smazat složku efekt a nahrát nový, třeba z mého paklu ;-) Stále si stojím za tím, že doporučuji efekt autum, dejavu a sakura :-D jsou nej ;-)
Uživatelský avatar
course
Pravidelný člen
Příspěvky: 117
Registrován: 28 říj 2009, 14:51
Přístroj: RIP 5800XM
Kontaktovat uživatele:

Re: animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod course » 10 bře 2010, 23:46

Mam CFW se složkou Patches na Z:, to se ale nedá nijak normálně v mobilu editovat, jde to ale přes SisContents, nevim ale jak.. pomůže někdo?:)
dafsig
Návštěvník
Příspěvky: 3
Registrován: 18 pro 2009, 21:56
Přístroj: 5800 Xpress Music
Kontaktovat uživatele:

Re: animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod dafsig » 11 bře 2010, 18:53

tak uz mi to jde ;-) akorat bych chtel nekoho poprosit, jestli by se mi neozval na icq 428107638 a pomohl mi s tim animation menu ... dk :-)
Uživatelský avatar
pan_lukas
Donátor fóra
Příspěvky: 332
Registrován: 10 pro 2009, 10:39
Přístroj: NOKIA N8 GREEN
Kontaktovat uživatele:

Re: animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod pan_lukas » 11 bře 2010, 21:10

na to menu kasli, je asi lepsi to menit normal na C/resource...smazat effect a nahrat nove ;-)
dafsig
Návštěvník
Příspěvky: 3
Registrován: 18 pro 2009, 21:56
Přístroj: 5800 Xpress Music
Kontaktovat uživatele:

Re: animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod dafsig » 12 bře 2010, 18:01

ok ... sem rad ze mi to jde ;) je to super vecicka ... thx chlape x)
Uživatelský avatar
orlynka
Pravidelný člen
Příspěvky: 138
Registrován: 26 úno 2009, 00:46
Přístroj: N8
Kontaktovat uživatele:

Re: animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod orlynka » 19 bře 2010, 19:13

Ahojky, jelikož jsem baba, zkoušela jsem si tam dát efekty, bohužel nejdou :? Řídila jsem se podle druhého návodu- Kastor. Zkoušela jsem nainstalovat aplikaci, bohužel se mi nechce ani nainstalovat a hacknutý telefon mám, to jsem si dělala předevčírem. Ale i přes to, tahle aplikace nejde nainstalovat, s jinýma nemám problém... Kde je chyba?
Tak nakonec zvítězila green varianta :-)
Uživatelský avatar
pan_lukas
Donátor fóra
Příspěvky: 332
Registrován: 10 pro 2009, 10:39
Přístroj: NOKIA N8 GREEN
Kontaktovat uživatele:

Re: animované přechody v menu? Proč ne?! (Animation_Menu_v0.2)

Příspěvekod pan_lukas » 19 bře 2010, 19:31

mezi židlou a klávesnicí? :D zkus to udělat postupem dva jak píšu tady kousek nad tím ;-)

Zpět na “Grafika pro Symbian 5th”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host