Zdravím,
Mám Nokii 6300 zakoupenou od T-mobilu, který telefon dovybavil w'n'w (t-mobilem upravená stará opera mini). Program je v Aplikacích v paměti telefonu, ale bohužel nejde smazat (ani v telefonu, ani přes počítač, v počítači sice telefon otevřu, ale zobrazí se jenom galerie atp, nějaká sekce aplikací nikoliv - a složky nejsou vedeny ani jako skryté). Jde o to, že mi nyní přišlo upozornění, že se tato stará verze bude blokovat, a tím pádem není potřeba, aby nadále v paměti zabíral místo.
Ovšem to by ani tam nevadilo (aplikace má jen něco okolo 150kB), ale bohužel T-mobile hodil zástupce na tuto aplikaci i do hlavního menu. A to je důvod, proč píšu. Chtěl bych ikonu z hlavního menu odstranit a případně tam místo toho dát ikonu nové opery, kterou jsem stáhl. Bohužel google toho moc neporadil, víceméně všechno to jsou články, jak upravit temu "Go", v češtině "Jdi na".
Nemá stím někdo zkušenosti? Zkoušel jsem reinstalovat firmware telefonu (s vidinou absence w'n'w v novější verzi), a do nějakého servisu nechci, nechce se mi do toho dávat peníze, pokud by se našla nějaká cesta...
Díky
Nokia 6300 úprava menu
- Adalbert72
- Moderátor
- Přístroj: N8-00
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nokia 6300 úprava menu
Cesta tu samozřejmě je, otázkou bude, zda si na to troufneš. Toho Opího FW je nutno se zbavit, jinak není možné ten jejich vestavěný “prohlížeč“ odstranit. Je k tomu potřeba propojovací kabel miniUSB»USB, pokud nebyl v balení, je nutno zakoupit. Následně si stáhni tyto programy: Navifirm+ 1.7 (pro jeho fungování je v compu potřeba Microsoft *NET Framework), a Phoenix 2011 nebo 2012. V Navifirm si najdeš svůj telefon, a stáhneš EURO3 FW Balík. Ten uložíš do předepsané složky v compu. Tj. do C:\Program Files\Nokia\Phoenix\products\RM-xxx, pro 64-bit systémy C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\products\RM-xxx a vše flashneš pomocí Phoenix. Takto lze obdržet originální FW s českou lokalizací, který bys měl v telefonu, zakoupenému bez Brandu Operátora. Podrobný návod, jak pracovat s Phoenixem máme zde, videonávody jsou na YouTube 

2x N8-00 Dark Grey, v.111.40.1511 Belle Refresh h@cked
Díky moc za odpověď, pár chvil po tom, co jsem toto napsal, jsem našel právě tuto možnost, telefon jsem flashnul a vše funguje vpohodě (až na absenci kalkulačky
ale tak to je prkotina). Nepodařilo se mi sice nacpat tu operu do menu místo w'n'w, ale to taky nevadí, z aplikací se dá vytáhnout do "Go" menu 
takže třikrát sláva, běhá to

takže třikrát sláva, běhá to

- Adalbert72
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem zapomněl zmínit, nebo to nebylo úplně jednoznačně: je nutné stáhnout FW balík pro JINÝ Product code, který je právě bez Brandu, důležité jsou dvě věci: stáhnout stejnou nebo vyšší verzi FW a EURO3. Nebrandovaná verze pak má namísto Web'n'walku Operu mini (která má na rozdíl od W'n'w novější verze) 

-
- Návštěvník
- Přístroj: Nokia 6300
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim chlapi, mam nokiu 6300 a chcel by som obnovit telefon do tovarneho nastavenia ale kod 12345 nefunguje . Da sa to nejak zistit aky je kod bez toho aby som musel spravit hard reset ? Ďakujem
Nokia 6300 , Nokia 6500 Slide
- Adalbert72
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám za to, že kódy pro Hardreset a Trojhmat jsou záležitostí OS S60. Nokia 6300 je S40, tj. bez Operačního systému. Doporučuji buď reflash nebo reinstalaci FW.
Zpět na “Starší přístroje Nokia S40”