Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Starší Symbian v mobilních telefonech Nokia
Uživatelský avatar
Rusnak-COBRA
VIP člen
Příspěvky: 2044
Registrován: 16 kvě 2009, 09:46
Přístroj: BB Z10, N950, N9, E7
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Rusnak-COBRA » 28 pro 2010, 18:13

vojmel, skus ten nokia pc suite preinstalovat, alebo dat OVI suite.
ZBIERAM MOBILY - akekolvek - PRIDAJTE SA
http://facebook.com/MuzeumMobilov
Uživatelský avatar
Header
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 02 led 2011, 13:17
Přístroj: Nokia X6
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Header » 08 led 2011, 03:20

Zdravim, v telefone (nokia X6) mi ponuklo upgrade software na verziu 30.0.003.... cez to vsetko mam vsak nainstalovany Nokia Ovi Suite a ponuklo mi to aj tam. Tak som urobil chybu a aktualizoval cez PC....samozrejme v polke mi zacalo pisat ze telefon sa odpojil od USB teda vlastne PC a ze to prestalo pracovat a aby som restartoval telefon a skusil znovu. Tak som to teda tak urobil ale zacalo to robit to iste a uz to neslo nakopnut :? k tomu mi este na konci napisalo ze vraj nemam vlozenu sim kartu :roll:

tak som to Ovi Suite zrusil, telefon restartoval a zostal mi tam stary software 21.0.004

mohlo sa tam nieco pokaslat ked sa to v polke zastavilo? alebo sa este len pokasle ? :( lebo zatial ide telefon v poriadku, rychlost zostala taka ista, fotky, spravy vsetko ide ako ma

inak a teraz ked chcem aktualizovat cez telefon tak ked potvrdim vybranu aktualizaciu tak napise iba ze "prebieha spracovanie" a nic ine sa nedeje :?
mam to nechat tak, hodit tam ten 30.0.003 alebo to trojhmatom vsetko resetnut naspat ?

pred instalaciou som si urobil aj zalohu...mam sa k nej vratit alebo to necham tak zatial ked to funguje ?
Uživatelský avatar
Rusnak-COBRA
VIP člen
Příspěvky: 2044
Registrován: 16 kvě 2009, 09:46
Přístroj: BB Z10, N950, N9, E7
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Rusnak-COBRA » 08 led 2011, 04:33

nic sa Ti nepokazilo ani sa nic nepokazi, bud rad ze si tym nezabil telefon. proste sa to stava a fon by si reklamoval. kazdopadne mas moznost spravit si hack tym ze teelfon flashnes upravenou verziou 30tky ;)
ZBIERAM MOBILY - akekolvek - PRIDAJTE SA
http://facebook.com/MuzeumMobilov
Uživatelský avatar
Header
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 02 led 2011, 13:17
Přístroj: Nokia X6
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Header » 08 led 2011, 17:50

nezabil ? :?

no zatial ide vsetko v pohode...len mam s toho taky blby pocit ale ked sa to nepokaslalo vtedy tak uz sa to asi nepokasle

a co s tyka toho hacku, moc sa v tomto zatial nevyznam, takze mi to vela nehovori
Aldair
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2011, 23:23
Přístroj: Nokia C6-00
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Aldair » 20 led 2011, 23:29

Mám jeden problém chci si změnit PC na mé C6 kterou mám od Vodafonu (PC: 059C4P9 Vodafone CZ CZ BLACK) , postupuji podle zdejšího návodu, ale když dám nový PC (059C6R3) a dám write tak mi místo "done" vyskočí "error" a to samé se stane i v případě když nechci změnit PC ale dám jen "read" nic to nezjistí a jen vyhodí error. Prosím o radu, už mě nebaví být diskriminovaný za to, že mam brandovaný telefon a Nokie není schopná pro tyto telefony vydávat firmware, děkuji.
Uživatelský avatar
šulda
Zlatý člen
Příspěvky: 2185
Registrován: 01 črc 2009, 08:37
Přístroj: E7 Belle Refresh
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod šulda » 21 led 2011, 01:19

To je věc opa a ne Nokie :roll: Nevíme zda vše děláš podle návodu a taky nevíme jaký máš OS v PC atd. Trochu detailů vždy pomůže páč nejsme vědmy :idea:
Musí se jen umřít.
E7 Belle Refresh 111.040.1511 Hacked™
Aldair
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2011, 23:23
Přístroj: Nokia C6-00
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Aldair » 21 led 2011, 08:20

šulda píše:To je věc opa a ne Nokie :roll: Nevíme zda vše děláš podle návodu a taky nevíme jaký máš OS v PC atd. Trochu detailů vždy pomůže páč nejsme vědmy :idea:


Psal jsem na technet operátora a ten mě odkázal na Nokii, že s tím operátor nic nenadělá takže nevím, nicméně systém mam Win 7 Ultimate 64bit, přikládám dva screeny s podrobnostma.
not.jpg
not.jpg (105.09 KiB) Zobrazeno 1660 x

error.jpg
error.jpg (80.96 KiB) Zobrazeno 1660 x
Naposledy upravil(a) šulda dne 21 led 2011, 10:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava screenů kvůli deformaci stránky.
Uživatelský avatar
Rusnak-COBRA
VIP člen
Příspěvky: 2044
Registrován: 16 kvě 2009, 09:46
Přístroj: BB Z10, N950, N9, E7
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Rusnak-COBRA » 21 led 2011, 09:51

no, dufam ze to spustas v kompatibilnom rezime s XP SP2/3 a ze mas vypnuty Nokia PC Suite skor ako k PC svoju mašinku pripojis.

kazdopadne product code sa da zmenit aj pomocou JAFu a to aj bez flashu, ale v Tvojom pripade ak je primarny ciel ist hore o verziu FW a k tomu ho debrandovat, mozes aj flashovat.

ak si novacik a je to pre Teba vela informacii, pouzi google. po rozumnom zadani slov do neho Ti najde konkretne obrazkove navody.

šulda: byl jsem předběhnut :D
ZBIERAM MOBILY - akekolvek - PRIDAJTE SA
http://facebook.com/MuzeumMobilov
Aldair
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2011, 23:23
Přístroj: Nokia C6-00
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Aldair » 21 led 2011, 11:25

Rusnak-COBRA píše:no, dufam ze to spustas v kompatibilnom rezime s XP SP2/3 a ze mas vypnuty Nokia PC Suite skor ako k PC svoju mašinku pripojis.
šulda: byl jsem předběhnut :D


Včera jsem měnil PC u 5800 na počítači kde jsou XPcka , teď jsem to na stejném počítači zkusil s mojí C6 a vyhodí to úplně stejnou chybovou hlášku. Nemůže být nějaký problém v té informaci co jde vidět u prvního obrázku "Products Dir (products) ...Not Found ? ...PC Suite mám vypnuté vše dělám tak jak mám a jak říkám včera jsem bez problému změnil PC u 5800. Za ty další rady děkuji, ale do ničeho složitějšího se pouštět nebudu na to jsem dost velká lama.
Uživatelský avatar
Rusnak-COBRA
VIP člen
Příspěvky: 2044
Registrován: 16 kvě 2009, 09:46
Přístroj: BB Z10, N950, N9, E7
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Rusnak-COBRA » 21 led 2011, 12:02

myslim ze toto bude pre Teba jednoduchsie:

Kód: Vybrat vše

http://www.symbianmania.sk/forum/viewtopic.php?t=7965&f=53
Budovi (SymbianMania.sk) píše:

Kód: Vybrat vše

http://www.4shared.com/file/Od2XtRvV/JAF.html
Obrázek
Obrázek
V rámiku "Service Options" zaškrtnite políčko "Prod manager". Uistite sa, že v tomto rámiku nie je zaškrtnutá iná voľba! V rámčeku "Operations" kliknite na "Service". Zobrazí sa tabuľka s rôznymi identifikačnými kódmi, v prvej kolónke je Product Code. V spodnej časti okna kliknite na "Read Values", následne prepíšte Product Code na požadovanú hodnotu. Stlačením Write Values hodnotu zapíšete. Môžete J.A.F. ukončiť.


tu 5800 sa Ti vcera podarilo zmenit? a dufam ze menis na C6-00 a nie na C6-01, lebo tam sa to neda.
kazdopadne niekde je zrada, a to moze byt v nokia ovladacoch alebo kde, popravde uz sa mi to nechce u 100ho cloveka hladat, preto Ti ponukam moznost JAFu. nie je to o nic viac nebezpecne, a ma to menej komplikacii (aspon podla mna).
ZBIERAM MOBILY - akekolvek - PRIDAJTE SA
http://facebook.com/MuzeumMobilov

Zpět na “O Symbianu 3rd a 5th”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti