Stránka 9 z 12

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 28 pro 2010, 18:13
od Rusnak-COBRA
vojmel, skus ten nokia pc suite preinstalovat, alebo dat OVI suite.

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 08 led 2011, 03:20
od Header
Zdravim, v telefone (nokia X6) mi ponuklo upgrade software na verziu 30.0.003.... cez to vsetko mam vsak nainstalovany Nokia Ovi Suite a ponuklo mi to aj tam. Tak som urobil chybu a aktualizoval cez PC....samozrejme v polke mi zacalo pisat ze telefon sa odpojil od USB teda vlastne PC a ze to prestalo pracovat a aby som restartoval telefon a skusil znovu. Tak som to teda tak urobil ale zacalo to robit to iste a uz to neslo nakopnut :? k tomu mi este na konci napisalo ze vraj nemam vlozenu sim kartu :roll:

tak som to Ovi Suite zrusil, telefon restartoval a zostal mi tam stary software 21.0.004

mohlo sa tam nieco pokaslat ked sa to v polke zastavilo? alebo sa este len pokasle ? :( lebo zatial ide telefon v poriadku, rychlost zostala taka ista, fotky, spravy vsetko ide ako ma

inak a teraz ked chcem aktualizovat cez telefon tak ked potvrdim vybranu aktualizaciu tak napise iba ze "prebieha spracovanie" a nic ine sa nedeje :?
mam to nechat tak, hodit tam ten 30.0.003 alebo to trojhmatom vsetko resetnut naspat ?

pred instalaciou som si urobil aj zalohu...mam sa k nej vratit alebo to necham tak zatial ked to funguje ?

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 08 led 2011, 04:33
od Rusnak-COBRA
nic sa Ti nepokazilo ani sa nic nepokazi, bud rad ze si tym nezabil telefon. proste sa to stava a fon by si reklamoval. kazdopadne mas moznost spravit si hack tym ze teelfon flashnes upravenou verziou 30tky ;)

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 08 led 2011, 17:50
od Header
nezabil ? :?

no zatial ide vsetko v pohode...len mam s toho taky blby pocit ale ked sa to nepokaslalo vtedy tak uz sa to asi nepokasle

a co s tyka toho hacku, moc sa v tomto zatial nevyznam, takze mi to vela nehovori

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 20 led 2011, 23:29
od Aldair
Mám jeden problém chci si změnit PC na mé C6 kterou mám od Vodafonu (PC: 059C4P9 Vodafone CZ CZ BLACK) , postupuji podle zdejšího návodu, ale když dám nový PC (059C6R3) a dám write tak mi místo "done" vyskočí "error" a to samé se stane i v případě když nechci změnit PC ale dám jen "read" nic to nezjistí a jen vyhodí error. Prosím o radu, už mě nebaví být diskriminovaný za to, že mam brandovaný telefon a Nokie není schopná pro tyto telefony vydávat firmware, děkuji.

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 21 led 2011, 01:19
od šulda
To je věc opa a ne Nokie :roll: Nevíme zda vše děláš podle návodu a taky nevíme jaký máš OS v PC atd. Trochu detailů vždy pomůže páč nejsme vědmy :idea:

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 21 led 2011, 08:20
od Aldair
šulda píše:To je věc opa a ne Nokie :roll: Nevíme zda vše děláš podle návodu a taky nevíme jaký máš OS v PC atd. Trochu detailů vždy pomůže páč nejsme vědmy :idea:


Psal jsem na technet operátora a ten mě odkázal na Nokii, že s tím operátor nic nenadělá takže nevím, nicméně systém mam Win 7 Ultimate 64bit, přikládám dva screeny s podrobnostma.
not.jpg
not.jpg (105.09 KiB) Zobrazeno 2088 x

error.jpg
error.jpg (80.96 KiB) Zobrazeno 2088 x

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 21 led 2011, 09:51
od Rusnak-COBRA
no, dufam ze to spustas v kompatibilnom rezime s XP SP2/3 a ze mas vypnuty Nokia PC Suite skor ako k PC svoju mašinku pripojis.

kazdopadne product code sa da zmenit aj pomocou JAFu a to aj bez flashu, ale v Tvojom pripade ak je primarny ciel ist hore o verziu FW a k tomu ho debrandovat, mozes aj flashovat.

ak si novacik a je to pre Teba vela informacii, pouzi google. po rozumnom zadani slov do neho Ti najde konkretne obrazkove navody.

šulda: byl jsem předběhnut :D

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 21 led 2011, 11:25
od Aldair
Rusnak-COBRA píše:no, dufam ze to spustas v kompatibilnom rezime s XP SP2/3 a ze mas vypnuty Nokia PC Suite skor ako k PC svoju mašinku pripojis.
šulda: byl jsem předběhnut :D


Včera jsem měnil PC u 5800 na počítači kde jsou XPcka , teď jsem to na stejném počítači zkusil s mojí C6 a vyhodí to úplně stejnou chybovou hlášku. Nemůže být nějaký problém v té informaci co jde vidět u prvního obrázku "Products Dir (products) ...Not Found ? ...PC Suite mám vypnuté vše dělám tak jak mám a jak říkám včera jsem bez problému změnil PC u 5800. Za ty další rady děkuji, ale do ničeho složitějšího se pouštět nebudu na to jsem dost velká lama.

Re: Flash firmware + Čeština v telefonu, změna Product code

Napsal: 21 led 2011, 12:02
od Rusnak-COBRA
myslim ze toto bude pre Teba jednoduchsie:

Kód: Vybrat vše

http://www.symbianmania.sk/forum/viewtopic.php?t=7965&f=53
Budovi (SymbianMania.sk) píše:

Kód: Vybrat vše

http://www.4shared.com/file/Od2XtRvV/JAF.html
Obrázek
Obrázek
V rámiku "Service Options" zaškrtnite políčko "Prod manager". Uistite sa, že v tomto rámiku nie je zaškrtnutá iná voľba! V rámčeku "Operations" kliknite na "Service". Zobrazí sa tabuľka s rôznymi identifikačnými kódmi, v prvej kolónke je Product Code. V spodnej časti okna kliknite na "Read Values", následne prepíšte Product Code na požadovanú hodnotu. Stlačením Write Values hodnotu zapíšete. Môžete J.A.F. ukončiť.


tu 5800 sa Ti vcera podarilo zmenit? a dufam ze menis na C6-00 a nie na C6-01, lebo tam sa to neda.
kazdopadne niekde je zrada, a to moze byt v nokia ovladacoch alebo kde, popravde uz sa mi to nechce u 100ho cloveka hladat, preto Ti ponukam moznost JAFu. nie je to o nic viac nebezpecne, a ma to menej komplikacii (aspon podla mna).