Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

hchn
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 24 pro 2010, 23:46
Přístroj: C6
Kontaktovat uživatele:

Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

Příspěvekod hchn » 27 pro 2010, 13:56

Dobry den,

mam potize se zapnutymi aplikacemi - jakmile mi bezi pouze skype, minimalizuju ho, zapnu operu a oboji spadne. Podobne je to s eBuddy a tak dale. Jsou to aplikace, ktere by bylo fajn mit je zapnute na pozadi stale.

Dale jsem objevil, ze cca 0,7gb mista na pametove karte zabira zrejme jakysi cache, coz pri 2gb karte take neni prijemne. Jedna se o slozku 'cities', bojim se ji smazat. :)

Mohl by mi nekdo, prosim, poradit? Dekuji :)
Uživatelský avatar
Klohto
Člen fóra
Příspěvky: 33
Registrován: 26 pro 2010, 23:35
Přístroj: Nokia 5800 NE
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

Příspěvekod Klohto » 27 pro 2010, 17:11

Složku nemaž, já tam mám taky Cities - je to navigace. Programi mi taky padají, myslel jsem že mám vadný telefon ale vidím že ne ;-)
60% lidí nemá Facebook, pokud patříš mezi zbylých 40%,dej si toto do podpisu ;-)
hchn
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 24 pro 2010, 23:46
Přístroj: C6
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

Příspěvekod hchn » 27 pro 2010, 17:20

Aha, takze kdyz navigaci nepouzivam, muzu to smazat? Natvrdo nebo pres aplikaci? Znamenaji ale tedy ty soubory, ze navigace bude fungovat i bez pripojeni k internetu?
Uživatelský avatar
Klohto
Člen fóra
Příspěvky: 33
Registrován: 26 pro 2010, 23:35
Přístroj: Nokia 5800 NE
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

Příspěvekod Klohto » 27 pro 2010, 17:24

Počkej, jestli tě správně chápu, když zapneš aplikaci připojí se ti k internetu? Nebo to myslíš jinak? Pokud chceš opravdu složku Cities smazat zajdi rači do nějakého shopu nokia ať ti to smažou, nevím totiž jistě jestli je to složka od navigace, ale kamoš má 5800 Xm a složku tam nemá, já mám 5800 Navi. EDITION a složku tam mám...
60% lidí nemá Facebook, pokud patříš mezi zbylých 40%,dej si toto do podpisu ;-)
Uživatelský avatar
Evidence
Zlatý člen
Příspěvky: 1840
Registrován: 02 led 2010, 14:44
Přístroj: iPhone 5S
Bydliště: Matka měst
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

Příspěvekod Evidence » 27 pro 2010, 18:30

Plná paměť se nemyslí paměť pro ukládání, ale operační paměť (RAM). Opera sama o sobě zabírá dost, proto s ní nespustíš zároveň víc aplikací.

Btw. Cities je složka která obsahuje mapové podklady, můžeš ji s klidem smazat. ;)
Klohto : Taky se chodíš ptát do obchodu, jestli ti otevřou šunku ? :lol:
myNokia.cz - můj svět, moje Nokia
Uživatelský avatar
Klohto
Člen fóra
Příspěvky: 33
Registrován: 26 pro 2010, 23:35
Přístroj: Nokia 5800 NE
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

Příspěvekod Klohto » 27 pro 2010, 18:46

Evidence: :lol: tak sem myslel že je důležitá :D kdyby byla důležitá pro chod founu a on by ji smazal... :D
60% lidí nemá Facebook, pokud patříš mezi zbylých 40%,dej si toto do podpisu ;-)
Uživatelský avatar
Evidence
Zlatý člen
Příspěvky: 1840
Registrován: 02 led 2010, 14:44
Přístroj: iPhone 5S
Bydliště: Matka měst
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

Příspěvekod Evidence » 27 pro 2010, 18:58

Důležitá složka se ti nevytvoří na paměťovou kartu, kterou můžeš kompletně smazat, ale vytvoří se v systému, kam se běžný uživatel nedostane, aby tam logicky nenadělal paseku. ;)
myNokia.cz - můj svět, moje Nokia
hchn
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 24 pro 2010, 23:46
Přístroj: C6
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

Příspěvekod hchn » 27 pro 2010, 20:48

Ok diky za odpoved. Slozku jsem smazal, vse ok :)

Mohl by mi nekdo doporucit tedy prohlizec, ktery nezabere tolik RAM? Mohl by to byt interni prohlizec NOKIE?
Uživatelský avatar
Evidence
Zlatý člen
Příspěvky: 1840
Registrován: 02 led 2010, 14:44
Přístroj: iPhone 5S
Bydliště: Matka měst
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinani aplikaci, zaplnena karta cachem

Příspěvekod Evidence » 27 pro 2010, 20:50

Moc možností krom NWB (Nokia Web Browser) a Opery nemáš. ;)
myNokia.cz - můj svět, moje Nokia

Zpět na “Cseries telefony”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů